- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met zachte chilisaus
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze cru uit Beaujolais heeft een aangenaam soepele en fruitige smaak. Wijn Gris de Gris Bisson Vin de Pays d'Oc Droge, fruitige en heel lekkere rosé uit het zuiden van Frankrijk. De benaming `Gris de Gris' duidt op een roséwijn met een pastelroze kleur.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(de dag voordien)
-
Snipper de ui grof en snij de wortelen in stukken.
-
Maak de saus: verhit 1 eetl. oosterse bakolie en doe er de ui en de wortelen in. Laat even stoven. Voeg de tijm en de kruidnagel toe, leng aan met de kippenbouillon en laat afgedekt 20 min. sudderen.
-
Giet de saus door een zeef en druk de wortelen goed aan. Laat de gezeefde saus 3 min. inkoken, voeg 2 à 3 eetl. chilisaus toe en zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Strijk het vlees in met 1 eetl. oosterse bakolie. Schuif in een op 150 °C voorverwarmde oven en laat 1 u braden. Kruid met peper en zout. Dek de schotel af met aluminiumfolie zodra het vlees mooi gekleurd is.
-
Haal het vlees uit de schotel en hou warm. Maak de braadresten los met de saus en giet in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 min. doorkoken. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng indien gewenst op smaak met peper, zout en nog een beetje chilisaus.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in fijne sneetjes en werk af met de saus en een fruitige chutney (zie recept `Fruitige chutney'). Versier met een waaiertje perziksneetjes. Serveer met hertoginnenaardappeltjes of tarwegraantjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze cru uit Beaujolais heeft een aangenaam soepele en fruitige smaak. Wijn Gris de Gris Bisson Vin de Pays d'Oc Droge, fruitige en heel lekkere rosé uit het zuiden van Frankrijk. De benaming `Gris de Gris' duidt op een roséwijn met een pastelroze kleur.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(de dag voordien)
-
Snipper de ui grof en snij de wortelen in stukken.
-
Maak de saus: verhit 1 eetl. oosterse bakolie en doe er de ui en de wortelen in. Laat even stoven. Voeg de tijm en de kruidnagel toe, leng aan met de kippenbouillon en laat afgedekt 20 min. sudderen.
-
Giet de saus door een zeef en druk de wortelen goed aan. Laat de gezeefde saus 3 min. inkoken, voeg 2 à 3 eetl. chilisaus toe en zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Strijk het vlees in met 1 eetl. oosterse bakolie. Schuif in een op 150 °C voorverwarmde oven en laat 1 u braden. Kruid met peper en zout. Dek de schotel af met aluminiumfolie zodra het vlees mooi gekleurd is.
-
Haal het vlees uit de schotel en hou warm. Maak de braadresten los met de saus en giet in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 min. doorkoken. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng indien gewenst op smaak met peper, zout en nog een beetje chilisaus.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in fijne sneetjes en werk af met de saus en een fruitige chutney (zie recept `Fruitige chutney'). Versier met een waaiertje perziksneetjes. Serveer met hertoginnenaardappeltjes of tarwegraantjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze cru uit Beaujolais heeft een aangenaam soepele en fruitige smaak. Wijn Gris de Gris Bisson Vin de Pays d'Oc Droge, fruitige en heel lekkere rosé uit het zuiden van Frankrijk. De benaming `Gris de Gris' duidt op een roséwijn met een pastelroze kleur.