- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met peper en uienkonfijt
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Grote Spaanse wijn: gecorseerd, fruitig, met een fijne houttoets en veel finesse. De Reserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren, met een selectie van de meest rijpe druiven. De wijn rijpt in eiken vaten.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Plet de peperbolletjes. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak doet en ze plet met een deegrol.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (15 min.)
-
Rol het varkenshaasje door de geplette peperbolletjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met wat zout.
-
Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Giet de cognac in de pan en maak de braadresten los.
-
Voeg de vleesbouillon en de lichte room toe en laat tot de helft inkoken op een hevig vuur.
-
Voeg het uienkonfijt toe aan de saus. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 à 25 min. in de oven)
-
Schik het vlees in een ovenschotel en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.
-
Verwarm de saus op een zacht vuur en bind indien nodig met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes. Serveer het vlees met de saus en fijne boontjes. Geef er kroketten of hertoginnenaardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Grote Spaanse wijn: gecorseerd, fruitig, met een fijne houttoets en veel finesse. De Reserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren, met een selectie van de meest rijpe druiven. De wijn rijpt in eiken vaten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Plet de peperbolletjes. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak doet en ze plet met een deegrol.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (15 min.)
-
Rol het varkenshaasje door de geplette peperbolletjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met wat zout.
-
Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Giet de cognac in de pan en maak de braadresten los.
-
Voeg de vleesbouillon en de lichte room toe en laat tot de helft inkoken op een hevig vuur.
-
Voeg het uienkonfijt toe aan de saus. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 à 25 min. in de oven)
-
Schik het vlees in een ovenschotel en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.
-
Verwarm de saus op een zacht vuur en bind indien nodig met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes. Serveer het vlees met de saus en fijne boontjes. Geef er kroketten of hertoginnenaardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Grote Spaanse wijn: gecorseerd, fruitig, met een fijne houttoets en veel finesse. De Reserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren, met een selectie van de meest rijpe druiven. De wijn rijpt in eiken vaten.