- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met pompoentorentje
Onze drankensuggesties
Wijn Museum Real Reserva D.O. Cigales - Spanje Fijne klassewijn, die heeft gerijpt in eiken vaten. Subtiel houtig boeket, met fruitigheid en veel finesse.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(kan enkele uren vooraf)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet met de rode porto. Bestrooi met de tijm, dek af met aluminiumfolie en zet koel weg.
-
Schil de peren en snij in blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers het sap uit de sinaasappelen.
-
Als u verse pompoen gebruikt: schil en snij in kleine blokjes tot u ± 300 g hebt.
-
Bereiding:
-
Schuif de schotel met het vlees in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 20 à 25 min. bakken.
-
Bak intussen de (diepgevroren) pompoenblokjes in 1 eetl. olijfolie gedurende 3 à 4 min. Voeg de honing toe en roer goed. Doe er de peerblokjes bij, bak 2 min. en roer er de gekookte veenbessen door. Breng op smaak met kaneel.
-
Zet de oven uit als het vlees gaar is en laat het rusten.
-
Verhit 1 eetl. olijf-olie in een brede pan en bak de sjalotten 1 min. al roerend.
-
Voeg het braadvocht van het vlees toe en laat inkoken tot u nog een beetje vocht op de bodem hebt.
-
Voeg het sinaasappelsap en de geraspte schil toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Bind eventueel met instantsausbinder en roer goed.
-
Giet door een zeef en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een mooi torentje van het pompoenmengsel. Bestrooi het torentje met peterselie.
-
Snij het vlees in sneden.
-
Serveer met de saus en knapperig gebakken rösti.
Onze drankensuggesties
Wijn Museum Real Reserva D.O. Cigales - Spanje Fijne klassewijn, die heeft gerijpt in eiken vaten. Subtiel houtig boeket, met fruitigheid en veel finesse.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(kan enkele uren vooraf)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet met de rode porto. Bestrooi met de tijm, dek af met aluminiumfolie en zet koel weg.
-
Schil de peren en snij in blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers het sap uit de sinaasappelen.
-
Als u verse pompoen gebruikt: schil en snij in kleine blokjes tot u ± 300 g hebt.
-
Bereiding:
-
Schuif de schotel met het vlees in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 20 à 25 min. bakken.
-
Bak intussen de (diepgevroren) pompoenblokjes in 1 eetl. olijfolie gedurende 3 à 4 min. Voeg de honing toe en roer goed. Doe er de peerblokjes bij, bak 2 min. en roer er de gekookte veenbessen door. Breng op smaak met kaneel.
-
Zet de oven uit als het vlees gaar is en laat het rusten.
-
Verhit 1 eetl. olijf-olie in een brede pan en bak de sjalotten 1 min. al roerend.
-
Voeg het braadvocht van het vlees toe en laat inkoken tot u nog een beetje vocht op de bodem hebt.
-
Voeg het sinaasappelsap en de geraspte schil toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Bind eventueel met instantsausbinder en roer goed.
-
Giet door een zeef en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een mooi torentje van het pompoenmengsel. Bestrooi het torentje met peterselie.
-
Snij het vlees in sneden.
-
Serveer met de saus en knapperig gebakken rösti.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Museum Real Reserva D.O. Cigales - Spanje Fijne klassewijn, die heeft gerijpt in eiken vaten. Subtiel houtig boeket, met fruitigheid en veel finesse.