Varkensmignonnette met spinazie
Varkensmignonnette met spinazie

Varkensmignonnette met spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 42.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkensmignonnettes 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  3. Pers ondertussen het knoflookteentje. Verhit 1 eetl. olijfolie, doe er het geperste knoflook bij, roer goed en voeg de spinazie toe. Roerbak 4 à 5 min. en breng op smaak met peper en zout.

  4. Leg het vlees op een bord en hou het warm. Giet 2 dl warm water in de pan en maak de braadresten los. Voeg het Sausketeltje toe en roer tot de saus kookt. Laat 1 min. doorkoken, zet het vuur uit, voeg de room toe en roer.

  5. Afwerking:
  6. Leg een varkensmignonnette op elk bord en giet er wat saus over. Schik er de spinazie naast en dien op met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkensmignonnettes 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  3. Pers ondertussen het knoflookteentje. Verhit 1 eetl. olijfolie, doe er het geperste knoflook bij, roer goed en voeg de spinazie toe. Roerbak 4 à 5 min. en breng op smaak met peper en zout.

  4. Leg het vlees op een bord en hou het warm. Giet 2 dl warm water in de pan en maak de braadresten los. Voeg het Sausketeltje toe en roer tot de saus kookt. Laat 1 min. doorkoken, zet het vuur uit, voeg de room toe en roer.

  5. Afwerking:
  6. Leg een varkensmignonnette op elk bord en giet er wat saus over. Schik er de spinazie naast en dien op met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 42.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Nages 2010 A.O.P. Costières de Nîmes Cuvée Diane

Bekijk het recept digitaal