Varkensmignonnette orloff met courgettesliertjes
Varkensmignonnette orloff met courgettesliertjes

Varkensmignonnette orloff met courgettesliertjes

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 48 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 55.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees ± 2 min. langs elke kant goudbruin, op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  3. Snij de champignons heel fijn en snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij de courgettes in de lengte in 2 en verwijder het middelste deel met de pitten. Snij in lange slierten met een dunschiller.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Doe de champignons en de sjalotten in een kookpot en overgiet met de witte wijn. Zet op een zacht vuur tot alle wijn verdampt is.

  8. Overgiet met de room en laat ± 5 min. koken. Kruid met peper en zout.

  9. Snij de varkensmignonnettes in 2, zodat ze nog half zo dik zijn. Schik 4 sneden naast elkaar in een beboterde ovenschotel (met 1/2 eetl. boter) en verdeel er de champignonbereiding over. Bedek met de overige sneden varkensmignonnette.

  10. Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend de koude melk bij tot u een gladde saus krijgt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. De saus mag niet te vloeibaar zijn.

  11. Overgiet het vlees met de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de schotel ± 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de courgette-slierten toe en kruid met de Provençaalse mix. Laat 3 à 4 min. stoven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer het vlees met de courgette-slierten of gestoofde prinsessenboontjes en kroketten of puree.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees ± 2 min. langs elke kant goudbruin, op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  3. Snij de champignons heel fijn en snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij de courgettes in de lengte in 2 en verwijder het middelste deel met de pitten. Snij in lange slierten met een dunschiller.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Doe de champignons en de sjalotten in een kookpot en overgiet met de witte wijn. Zet op een zacht vuur tot alle wijn verdampt is.

  8. Overgiet met de room en laat ± 5 min. koken. Kruid met peper en zout.

  9. Snij de varkensmignonnettes in 2, zodat ze nog half zo dik zijn. Schik 4 sneden naast elkaar in een beboterde ovenschotel (met 1/2 eetl. boter) en verdeel er de champignonbereiding over. Bedek met de overige sneden varkensmignonnette.

  10. Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend de koude melk bij tot u een gladde saus krijgt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. De saus mag niet te vloeibaar zijn.

  11. Overgiet het vlees met de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de schotel ± 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de courgette-slierten toe en kruid met de Provençaalse mix. Laat 3 à 4 min. stoven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer het vlees met de courgette-slierten of gestoofde prinsessenboontjes en kroketten of puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 48 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 55.2 g

Bekijk het recept digitaal