- Bewaar

- Bewaar
Varkensmignonnette orloff met courgettesliertjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees ± 2 min. langs elke kant goudbruin, op een zacht vuur. Laat afkoelen.
-
Snij de champignons heel fijn en snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de courgettes in de lengte in 2 en verwijder het middelste deel met de pitten. Snij in lange slierten met een dunschiller.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Doe de champignons en de sjalotten in een kookpot en overgiet met de witte wijn. Zet op een zacht vuur tot alle wijn verdampt is.
-
Overgiet met de room en laat ± 5 min. koken. Kruid met peper en zout.
-
Snij de varkensmignonnettes in 2, zodat ze nog half zo dik zijn. Schik 4 sneden naast elkaar in een beboterde ovenschotel (met 1/2 eetl. boter) en verdeel er de champignonbereiding over. Bedek met de overige sneden varkensmignonnette.
-
Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend de koude melk bij tot u een gladde saus krijgt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. De saus mag niet te vloeibaar zijn.
-
Overgiet het vlees met de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de schotel ± 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de courgette-slierten toe en kruid met de Provençaalse mix. Laat 3 à 4 min. stoven.
-
Afwerking:
-
Serveer het vlees met de courgette-slierten of gestoofde prinsessenboontjes en kroketten of puree.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees ± 2 min. langs elke kant goudbruin, op een zacht vuur. Laat afkoelen.
-
Snij de champignons heel fijn en snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de courgettes in de lengte in 2 en verwijder het middelste deel met de pitten. Snij in lange slierten met een dunschiller.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Doe de champignons en de sjalotten in een kookpot en overgiet met de witte wijn. Zet op een zacht vuur tot alle wijn verdampt is.
-
Overgiet met de room en laat ± 5 min. koken. Kruid met peper en zout.
-
Snij de varkensmignonnettes in 2, zodat ze nog half zo dik zijn. Schik 4 sneden naast elkaar in een beboterde ovenschotel (met 1/2 eetl. boter) en verdeel er de champignonbereiding over. Bedek met de overige sneden varkensmignonnette.
-
Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend de koude melk bij tot u een gladde saus krijgt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. De saus mag niet te vloeibaar zijn.
-
Overgiet het vlees met de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de schotel ± 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de courgette-slierten toe en kruid met de Provençaalse mix. Laat 3 à 4 min. stoven.
-
Afwerking:
-
Serveer het vlees met de courgette-slierten of gestoofde prinsessenboontjes en kroketten of puree.