Veenbessenbiscotti's met pistachenoten
Veenbessenbiscotti's  met pistachenoten

Veenbessenbiscotti's met pistachenoten

1 u. 55 min.
Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de schil van de halve limoen.

  4. Bereiding:
  5. Klop de boter en de suiker met de kloppers van de mixer tot een luchtig mengsel.

  6. Klop er één voor één de eieren goed onder.

  7. Roer het amandelaroma en de limoenzeste onder het eimengsel.

  8. Voeg 150 g bloem toe en meng goed. Spatel er de pistachenoten en de veenbessen onder.

  9. Bestrooi de bodem van een mengkom met 1 koffiel. bloem en leg er het deeg in. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en strooi wat bloem op uw handen. Vorm een lange rol (20 cm) van het deeg en leg op de bakplaat.

  12. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 130 °C.

  14. Snij de afgekoelde rol deeg in plakjes van 1 cm dik en verdeel over de bakplaat.

  15. Bak de koekjes nog 30 min. in de warme oven.

  16. Schakel de oven uit en laat de koekjes verder drogen in de oven tot die helemaal is afgekoeld.

  17. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de schil van de halve limoen.

  4. Bereiding:
  5. Klop de boter en de suiker met de kloppers van de mixer tot een luchtig mengsel.

  6. Klop er één voor één de eieren goed onder.

  7. Roer het amandelaroma en de limoenzeste onder het eimengsel.

  8. Voeg 150 g bloem toe en meng goed. Spatel er de pistachenoten en de veenbessen onder.

  9. Bestrooi de bodem van een mengkom met 1 koffiel. bloem en leg er het deeg in. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en strooi wat bloem op uw handen. Vorm een lange rol (20 cm) van het deeg en leg op de bakplaat.

  12. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 130 °C.

  14. Snij de afgekoelde rol deeg in plakjes van 1 cm dik en verdeel over de bakplaat.

  15. Bak de koekjes nog 30 min. in de warme oven.

  16. Schakel de oven uit en laat de koekjes verder drogen in de oven tot die helemaal is afgekoeld.

  17. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat de Rivesaltes A.O.P.

Bekijk het recept digitaal