- Bewaar

- Bewaar
Vegetarische wellington
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Wijn Emiliana Adobe Carmenère Reserva D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min.) - Snij de aubergine in de lengte in plakken. Bestrooi met grof zeezout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet (zet er een gewicht op, bv. een kookpot). Spoel het zout eraf, dep droog en snij in blokjes. - Snipper intussen de sjalotten fijn. Snij de prei in ringen. - Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en dan in dunne halvemaantjes. - Snij de champignons in 4 en de kerstomaten in 2. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij in reepjes. - Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak fijn. - Klop 4 eieren los en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Klop 1 ei apart los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de plakken bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de champignons en de prei toe en bak 7 min. Kruid met de tijm, de rozemarijn, zwarte peper en grof zeezout. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en stoof de aubergineblokjes 4 min. Voeg de paprika en de courgette toe en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Laat ± 8 min. verder stoven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de 4 losgeklopte eieren 5 min. tot een omelet. Snij in stukjes en meng er alle groenten onder. Laat een beetje afkoelen.
-
Rol de plakken bladerdeeg lichtjes uit en druk ze tegen elkaar tot een rechthoek. Leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel de groentemengeling over het midden van het bladerdeeg en vouw dicht. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij in plakken en serveer met een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Wijn Emiliana Adobe Carmenère Reserva D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min.) - Snij de aubergine in de lengte in plakken. Bestrooi met grof zeezout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet (zet er een gewicht op, bv. een kookpot). Spoel het zout eraf, dep droog en snij in blokjes. - Snipper intussen de sjalotten fijn. Snij de prei in ringen. - Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en dan in dunne halvemaantjes. - Snij de champignons in 4 en de kerstomaten in 2. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij in reepjes. - Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak fijn. - Klop 4 eieren los en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Klop 1 ei apart los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de plakken bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de champignons en de prei toe en bak 7 min. Kruid met de tijm, de rozemarijn, zwarte peper en grof zeezout. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en stoof de aubergineblokjes 4 min. Voeg de paprika en de courgette toe en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Laat ± 8 min. verder stoven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de 4 losgeklopte eieren 5 min. tot een omelet. Snij in stukjes en meng er alle groenten onder. Laat een beetje afkoelen.
-
Rol de plakken bladerdeeg lichtjes uit en druk ze tegen elkaar tot een rechthoek. Leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel de groentemengeling over het midden van het bladerdeeg en vouw dicht. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij in plakken en serveer met een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Wijn Emiliana Adobe Carmenère Reserva D.O. Colchagua Valley - Chili