Veggielasagne
Veggielasagne

Veggielasagne

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 29.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 1/2 u weken in lauw water. Knijp uit en snij in fijne stukjes.

  4. Snij de verse champignons in fijne stukjes.

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in lange, brede repen met een dunschiller.

  8. Rasp de grana padano fijn en meng met het paneermeel.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg de stukjes gedroogde en verse champignons toe en laat 3 à 4 min. stoven. Roer af en toe en kruid met cayennepeper en zout.

  12. Overgiet met de groentebouillon en laat 3 à 4 min. stoven. Roer er op het einde de platte peterselie door.

  13. Leg een laagje champignons in een ovenschotel en bedek met 3 lasagnevellen naast elkaar. Besmeer met pesto en schik er naast elkaar courgetterepen op. Herhaal dit nog 4 keer.

  14. Eindig met een laag champignons en courgettes. Bestrooi met het mengsel van grana padano en paneermeel. Verdeel er de boter in klontjes over.

  15. Schuif ± 30 à 35 min. in op 200 °C voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de lasagne met een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 1/2 u weken in lauw water. Knijp uit en snij in fijne stukjes.

  4. Snij de verse champignons in fijne stukjes.

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in lange, brede repen met een dunschiller.

  8. Rasp de grana padano fijn en meng met het paneermeel.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg de stukjes gedroogde en verse champignons toe en laat 3 à 4 min. stoven. Roer af en toe en kruid met cayennepeper en zout.

  12. Overgiet met de groentebouillon en laat 3 à 4 min. stoven. Roer er op het einde de platte peterselie door.

  13. Leg een laagje champignons in een ovenschotel en bedek met 3 lasagnevellen naast elkaar. Besmeer met pesto en schik er naast elkaar courgetterepen op. Herhaal dit nog 4 keer.

  14. Eindig met een laag champignons en courgettes. Bestrooi met het mengsel van grana padano en paneermeel. Verdeel er de boter in klontjes over.

  15. Schuif ± 30 à 35 min. in op 200 °C voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de lasagne met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 29.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Villa Sopita D.O.C. Valpolicella Italië Wijn Frivole rode wijn uit de streek van Verona. Na een robijnrode kleur volgt een droge, aangenaam fruitige smaak. Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Wijn Heel aantrekkelijke wijn met een mooi geurenboeket van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: pittig en gecorseerd, krachtig en kruidig.

Bekijk het recept digitaal