Vismarmietje
Vismarmietje

Vismarmietje

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 348 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 31 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de ui in ringen en bak glazig gedurende 1 à 2 min. in 1 eetl. olijfolie. Haal uit de pan.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dobbelsteentjes.

  5. Snij de tomaten in gelijke schijfjes.

  6. Snij de limoen in 8 partjes.

  7. Snipper de sjalot fijn.

  8. Bereiding:
  9. Doe de fijngesnipperde sjalot en ansjovisfilets in een steelpannetje. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat tot de helft inkoken en mix fijn.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan van de ui en bak de paprikablokjes gedurende 2 à 3 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout en blus met de wodka. Voeg de paprikablokjes toe aan het mengsel met de witte wijn en voeg de lichte room toe. Laat 3 min. op een hevig vuur inkoken. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

  11. Schik de uiringen dakpansgewijs naast elkaar in 4 individuele ovenschoteltjes (of 1 grote ovenschotel). Verdeel er de blokjes vis over en overgiet met het roommengsel. Leg er de tomatenschijven op. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (± 20 min.)
  13. Schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Bestrooi met de parmezaan en plaats nog 2 min. onder de grill voor een mooi korstje.

  14. Afwerking:
  15. Plaats de schoteltjes op de borden en werk af met de grijze garnaaltjes en twee partjes limoen. Dien op met een stukje ciabatta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de ui in ringen en bak glazig gedurende 1 à 2 min. in 1 eetl. olijfolie. Haal uit de pan.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dobbelsteentjes.

  5. Snij de tomaten in gelijke schijfjes.

  6. Snij de limoen in 8 partjes.

  7. Snipper de sjalot fijn.

  8. Bereiding:
  9. Doe de fijngesnipperde sjalot en ansjovisfilets in een steelpannetje. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat tot de helft inkoken en mix fijn.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan van de ui en bak de paprikablokjes gedurende 2 à 3 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout en blus met de wodka. Voeg de paprikablokjes toe aan het mengsel met de witte wijn en voeg de lichte room toe. Laat 3 min. op een hevig vuur inkoken. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

  11. Schik de uiringen dakpansgewijs naast elkaar in 4 individuele ovenschoteltjes (of 1 grote ovenschotel). Verdeel er de blokjes vis over en overgiet met het roommengsel. Leg er de tomatenschijven op. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (± 20 min.)
  13. Schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Bestrooi met de parmezaan en plaats nog 2 min. onder de grill voor een mooi korstje.

  14. Afwerking:
  15. Plaats de schoteltjes op de borden en werk af met de grijze garnaaltjes en twee partjes limoen. Dien op met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 348 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 31 g

Bekijk het recept digitaal