Vleeskoek met prei in mosterdsaus
Vleeskoek met prei in mosterdsaus

Vleeskoek met prei in mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 945 kcal
Vet 61.6 g
Verzadigd vet 22.4 g
Koolhydraat 41 g
Suiker 8 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 52.6 g
Zout 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de preien in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 cm.

  4. Snij de champignons in 4 of 6.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Bak de vleeskoek ± 1 u. in het aluminiumschaaltje in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. bruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de prei 5 min. Meng er de bloem onder. Voeg 2 dl water en het halve bouillonblokje toe. Meng goed en laat nog 5 min. sudderen tot de prei zacht is.

  12. Roer de mosterd en de champignons onder de prei.

  13. Afwerking:
  14. Snij de vleeskoek in sneetjes. Serveer met de aardappelen en de prei in mosterdsaus.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g prei in stukjes. 2 Kook de aardappel en de prei 20 min. gaar in een bodempje water. Snij fijn. 3 Neem 30 g gebakken vleeskoek uit het recept hierboven en snij in kleine stukjes. Meng onder de aardappel en de prei, samen met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de preien in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 cm.

  4. Snij de champignons in 4 of 6.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Bak de vleeskoek ± 1 u. in het aluminiumschaaltje in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. bruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de prei 5 min. Meng er de bloem onder. Voeg 2 dl water en het halve bouillonblokje toe. Meng goed en laat nog 5 min. sudderen tot de prei zacht is.

  12. Roer de mosterd en de champignons onder de prei.

  13. Afwerking:
  14. Snij de vleeskoek in sneetjes. Serveer met de aardappelen en de prei in mosterdsaus.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g prei in stukjes. 2 Kook de aardappel en de prei 20 min. gaar in een bodempje water. Snij fijn. 3 Neem 30 g gebakken vleeskoek uit het recept hierboven en snij in kleine stukjes. Meng onder de aardappel en de prei, samen met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 945 kcal
Vet 61.6 g
Verzadigd vet 22.4 g
Koolhydraat 41 g
Suiker 8 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 52.6 g
Zout 5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Château Pontet Bayard A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal