- Bewaar

- Bewaar
Vleeskoek met prei in mosterdsaus
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Château Pontet Bayard A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de preien in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 cm.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de vleeskoek ± 1 u. in het aluminiumschaaltje in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. bruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de prei 5 min. Meng er de bloem onder. Voeg 2 dl water en het halve bouillonblokje toe. Meng goed en laat nog 5 min. sudderen tot de prei zacht is.
-
Roer de mosterd en de champignons onder de prei.
-
Afwerking:
-
Snij de vleeskoek in sneetjes. Serveer met de aardappelen en de prei in mosterdsaus.
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g prei in stukjes. 2 Kook de aardappel en de prei 20 min. gaar in een bodempje water. Snij fijn. 3 Neem 30 g gebakken vleeskoek uit het recept hierboven en snij in kleine stukjes. Meng onder de aardappel en de prei, samen met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Château Pontet Bayard A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de preien in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 cm.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de vleeskoek ± 1 u. in het aluminiumschaaltje in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. bruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de prei 5 min. Meng er de bloem onder. Voeg 2 dl water en het halve bouillonblokje toe. Meng goed en laat nog 5 min. sudderen tot de prei zacht is.
-
Roer de mosterd en de champignons onder de prei.
-
Afwerking:
-
Snij de vleeskoek in sneetjes. Serveer met de aardappelen en de prei in mosterdsaus.
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g prei in stukjes. 2 Kook de aardappel en de prei 20 min. gaar in een bodempje water. Snij fijn. 3 Neem 30 g gebakken vleeskoek uit het recept hierboven en snij in kleine stukjes. Meng onder de aardappel en de prei, samen met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Château Pontet Bayard A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion