Vleeskoek met Provençaalse saus
Vleeskoek met Provençaalse saus

Vleeskoek met Provençaalse saus

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Vet 44.8 g
Koolhydraat 29.6 g
Eiwit 41.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de champignons in 4, de sjalotten in fijne ringen en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Wrijf de krielaardappelen schoon onder koud water.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg de vleeskoek in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schik er de sjalotten, de paprikareepjes, de courgetteblokjes en de ongeschilde krielaardappelen rond.

  10. Doe er de gepelde tomaten, de bouillon en de gedroogde kruiden bij. Roer alles goed onder de groenten.

  11. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Voeg de champignons toe aan de ovenschaal en roer onder de groenten. Laat nog 30 min. garen.

  13. Zet de oven uit en laat het gebraad nog 10 min. in de oven rusten. Kruid de groenten eventueel bij met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de vleeskoek in fijne sneetjes en serveer met de Provençaalse groenten. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de champignons in 4, de sjalotten in fijne ringen en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Wrijf de krielaardappelen schoon onder koud water.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg de vleeskoek in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schik er de sjalotten, de paprikareepjes, de courgetteblokjes en de ongeschilde krielaardappelen rond.

  10. Doe er de gepelde tomaten, de bouillon en de gedroogde kruiden bij. Roer alles goed onder de groenten.

  11. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Voeg de champignons toe aan de ovenschaal en roer onder de groenten. Laat nog 30 min. garen.

  13. Zet de oven uit en laat het gebraad nog 10 min. in de oven rusten. Kruid de groenten eventueel bij met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de vleeskoek in fijne sneetjes en serveer met de Provençaalse groenten. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Vet 44.8 g
Koolhydraat 29.6 g
Eiwit 41.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal