- Bewaar

- Bewaar
Vleeskoek met Provençaalse saus
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de champignons in 4, de sjalotten in fijne ringen en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Wrijf de krielaardappelen schoon onder koud water.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de vleeskoek in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schik er de sjalotten, de paprikareepjes, de courgetteblokjes en de ongeschilde krielaardappelen rond.
-
Doe er de gepelde tomaten, de bouillon en de gedroogde kruiden bij. Roer alles goed onder de groenten.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de champignons toe aan de ovenschaal en roer onder de groenten. Laat nog 30 min. garen.
-
Zet de oven uit en laat het gebraad nog 10 min. in de oven rusten. Kruid de groenten eventueel bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de vleeskoek in fijne sneetjes en serveer met de Provençaalse groenten. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de champignons in 4, de sjalotten in fijne ringen en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Wrijf de krielaardappelen schoon onder koud water.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de vleeskoek in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schik er de sjalotten, de paprikareepjes, de courgetteblokjes en de ongeschilde krielaardappelen rond.
-
Doe er de gepelde tomaten, de bouillon en de gedroogde kruiden bij. Roer alles goed onder de groenten.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de champignons toe aan de ovenschaal en roer onder de groenten. Laat nog 30 min. garen.
-
Zet de oven uit en laat het gebraad nog 10 min. in de oven rusten. Kruid de groenten eventueel bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de vleeskoek in fijne sneetjes en serveer met de Provençaalse groenten. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië