- Bewaar

- Bewaar
Vol-au-vent op bordje van butternut met kroketten
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. 'VegantE' Sensi Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(1 u.)
-
Pers de citroen.
-
Breng 3 L water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de juliennegroenten, de helft van het citroensap, het laurierblaadje, peper en zout toe.
-
Dompel de kip onder in de bouillon en laat 45 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Snij intussen de champignons middendoor.
-
Snij 4 dikke schijven van de onderkant van de ongeschilde butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden.
-
Haal de kip uit de bouillon. Snij het vlees van de borst in hapklare stukken en trek het vlees van de bouten.
-
Zeef de bouillon en bewaar een halve liter.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
(30 min.)
-
1 Schik de pompoenschijven naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, de tijm, peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de champignons kort. Besprenkel met de rest van het citroensap en kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
3 Smelt 3 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en voeg beetje bij beetje en al kloppend de bouillon toe. Laat sudderen tot je een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
4 Meng de champignons en de stukjes kip onder de saus. Laat nog even opwarmen en snipper er de peterselie over.
-
5 Bak ondertussen de kroketten goudbruin in de friteuse, op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Schik een pompoenschijf op elk bord en lepel er de vol-au-vent op. Serveer met de kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. 'VegantE' Sensi Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(1 u.)
-
Pers de citroen.
-
Breng 3 L water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de juliennegroenten, de helft van het citroensap, het laurierblaadje, peper en zout toe.
-
Dompel de kip onder in de bouillon en laat 45 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Snij intussen de champignons middendoor.
-
Snij 4 dikke schijven van de onderkant van de ongeschilde butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden.
-
Haal de kip uit de bouillon. Snij het vlees van de borst in hapklare stukken en trek het vlees van de bouten.
-
Zeef de bouillon en bewaar een halve liter.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
(30 min.)
-
1 Schik de pompoenschijven naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, de tijm, peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de champignons kort. Besprenkel met de rest van het citroensap en kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
3 Smelt 3 eetl. boter in dezelfde kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en voeg beetje bij beetje en al kloppend de bouillon toe. Laat sudderen tot je een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
4 Meng de champignons en de stukjes kip onder de saus. Laat nog even opwarmen en snipper er de peterselie over.
-
5 Bak ondertussen de kroketten goudbruin in de friteuse, op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Schik een pompoenschijf op elk bord en lepel er de vol-au-vent op. Serveer met de kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. 'VegantE' Sensi Toscana - Italië