Winterse pizza met groenekool, peer en brie
Winterse pizza met groenekool, peer en brie

Winterse pizza met groenekool, peer en brie

1 u.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 810 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 80.1 g
Eiwit 30.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij de groenekool in 4 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.

  9. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  10. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  13. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, het knoflook en het pepertje zacht.

  14. Voeg de koolreepjes toe en stoof 20 min. op een zacht vuur tot de kool gaar is.

  15. Schil intussen de peer en snij in 2. Snij elke helft in 6 dunne partjes. Hak de walnootpitten grof en snij de brie in dunne schijfjes.

  16. Doe de room en de mosterd bij de gestoofde groenekool. Roer goed en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  17. Verdeel de koolreepjes over de pizzabodems. Schik er de stukjes peer, de schijfjes brie en de gehakte walnoten over.

  18. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  19. Afwerking:
  20. Werk af met de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij de groenekool in 4 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.

  9. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  10. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  13. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, het knoflook en het pepertje zacht.

  14. Voeg de koolreepjes toe en stoof 20 min. op een zacht vuur tot de kool gaar is.

  15. Schil intussen de peer en snij in 2. Snij elke helft in 6 dunne partjes. Hak de walnootpitten grof en snij de brie in dunne schijfjes.

  16. Doe de room en de mosterd bij de gestoofde groenekool. Roer goed en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  17. Verdeel de koolreepjes over de pizzabodems. Schik er de stukjes peer, de schijfjes brie en de gehakte walnoten over.

  18. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  19. Afwerking:
  20. Werk af met de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 810 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 80.1 g
Eiwit 30.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - Farnese - Italië Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal