Witloofrolletjes met spek en romig kaassausje
Witloofrolletjes met spek en romig kaassausje

Witloofrolletjes met spek en romig kaassausje

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vet 51.2 g
Koolhydraat 37.5 g
Eiwit 28.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de stronken witloof middendoor en verwijder de harde kern.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en leg het witloof met de snijkant naar onderen mooi naast elkaar. Voeg een scheutje water toe, kruid met zwarte peper en zout en laat 15 min. afgedekt stoven.

  8. Draai het witloof om en laat nog 5 min. verder garen tot het zacht is. Haal het witloof uit de kookpot en laat goed uitlekken.

  9. Meng intussen 1,5 dl room met de geraspte gruyère.

  10. Omwikkel elk stuk witloof met een sneetje gerookt spek en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Lepel er de roommengeling met kaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi bruin is.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water, giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer en meng met 1 eetl. boter en 1 dl room. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de stronken witloof middendoor en verwijder de harde kern.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en leg het witloof met de snijkant naar onderen mooi naast elkaar. Voeg een scheutje water toe, kruid met zwarte peper en zout en laat 15 min. afgedekt stoven.

  8. Draai het witloof om en laat nog 5 min. verder garen tot het zacht is. Haal het witloof uit de kookpot en laat goed uitlekken.

  9. Meng intussen 1,5 dl room met de geraspte gruyère.

  10. Omwikkel elk stuk witloof met een sneetje gerookt spek en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Lepel er de roommengeling met kaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi bruin is.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water, giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer en meng met 1 eetl. boter en 1 dl room. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vet 51.2 g
Koolhydraat 37.5 g
Eiwit 28.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Fendant - A.O.P. Valais - Cave de Valére - Zwitserland

Bekijk het recept digitaal