Zalm bellevue
Zalm bellevue

Zalm bellevue

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Energie 2573 kj
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 31.4 g
Suiker 7.2 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 25.2 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Plet de groenepeperbolletjes tussen 2 lepels.

  3. Breng water aan de kook in een kookpot (1/2 L voor 4 personen). Voeg de diepgevroren soepgroenten, de witte wijn, de geschilde citroen, de tijm, het laurierblaadje, de geplette peperbolletjes en zout toe. Laat 5 min. koken.

  4. Leg de zalmfilets in de bouillon (de vis moet volledig onder staan). Dek af en breng opnieuw aan de kook. Laat 5 min. koken op een zacht vuur. Neem de kookpot van het vuur en laat rusten op een koele plaats.

  5. Kook intussen de eieren 10 min. hard. Pel ze en prak fijn.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in lange linten met een dunschiller. Snipper het bieslook fijn. Snij de kerstomaten in fijne schijfjes.

  7. Maak de cocktailsaus: klop de room half stijf en meng er de mayonaise, de ketchup en de cognac onder. Kruid met cayennepeper en zout.

  8. Smelt de boter in een pan en bak de krieltjes bruin (zie aanwijzingen op de verpakking).

  9. Haal de zalmfilets uit de bouillon. Verdeel de komkommerlinten over de borden. Leg er een stukje zalm bovenop en lepel er een beetje cocktailsaus over. Strooi de geprakte eieren en het fijngesnipperde bieslook over de zalm. Werk af met de schijfjes tomaat, de krieltjes en de granaatappelpitten. Serveer er de rest van de saus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Plet de groenepeperbolletjes tussen 2 lepels.

  3. Breng water aan de kook in een kookpot (1/2 L voor 4 personen). Voeg de diepgevroren soepgroenten, de witte wijn, de geschilde citroen, de tijm, het laurierblaadje, de geplette peperbolletjes en zout toe. Laat 5 min. koken.

  4. Leg de zalmfilets in de bouillon (de vis moet volledig onder staan). Dek af en breng opnieuw aan de kook. Laat 5 min. koken op een zacht vuur. Neem de kookpot van het vuur en laat rusten op een koele plaats.

  5. Kook intussen de eieren 10 min. hard. Pel ze en prak fijn.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in lange linten met een dunschiller. Snipper het bieslook fijn. Snij de kerstomaten in fijne schijfjes.

  7. Maak de cocktailsaus: klop de room half stijf en meng er de mayonaise, de ketchup en de cognac onder. Kruid met cayennepeper en zout.

  8. Smelt de boter in een pan en bak de krieltjes bruin (zie aanwijzingen op de verpakking).

  9. Haal de zalmfilets uit de bouillon. Verdeel de komkommerlinten over de borden. Leg er een stukje zalm bovenop en lepel er een beetje cocktailsaus over. Strooi de geprakte eieren en het fijngesnipperde bieslook over de zalm. Werk af met de schijfjes tomaat, de krieltjes en de granaatappelpitten. Serveer er de rest van de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Energie 2573 kj
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 31.4 g
Suiker 7.2 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 25.2 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Wijn Mâcon-Villages A.O.P. `Grande Réserve' - Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal