Zalm met geitenkaaskorstje en zoet groenteduo
Zalm met geitenkaaskorstje en zoet groenteduo

Zalm met geitenkaaskorstje en zoet groenteduo

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 47 g
Koolhydraat 15.2 g
Eiwit 38.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de diepgevroren zalmsteaks oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.

  5. Snij de ongeschilde rapen in 4 en daarna in dunne plakjes van 1/2 cm dik.

  6. Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Roerbak de venkel en de rapen 2 min.

  10. Bestrooi de groenten met de suiker. Overgiet met de appelazijn en de bouillon en voeg het laurierblaadje toe. Laat 25 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Hak intussen de hazelnoten fijn. Meng de geitenkaas met de fijngesnipperde lente-uitjes, de fijngehakte hazelnoten en de helft van de peterselie.

  12. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Besmeer de bovenkant van de zalmsteaks met de geitenkaas. Leg ze in de ovenschaal en bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kruid de gestoofde raap en venkel naar smaak met zwarte peper en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de zalmsteaks met de gestoofde raap en venkel. Geef er krielaardappelen of rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de diepgevroren zalmsteaks oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.

  5. Snij de ongeschilde rapen in 4 en daarna in dunne plakjes van 1/2 cm dik.

  6. Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Roerbak de venkel en de rapen 2 min.

  10. Bestrooi de groenten met de suiker. Overgiet met de appelazijn en de bouillon en voeg het laurierblaadje toe. Laat 25 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Hak intussen de hazelnoten fijn. Meng de geitenkaas met de fijngesnipperde lente-uitjes, de fijngehakte hazelnoten en de helft van de peterselie.

  12. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Besmeer de bovenkant van de zalmsteaks met de geitenkaas. Leg ze in de ovenschaal en bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kruid de gestoofde raap en venkel naar smaak met zwarte peper en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de zalmsteaks met de gestoofde raap en venkel. Geef er krielaardappelen of rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 47 g
Koolhydraat 15.2 g
Eiwit 38.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley Chili

Bekijk het recept digitaal