Zalm met ovengroenten en bearnaisesaus
Zalm met ovengroenten en bearnaisesaus

Zalm met ovengroenten en bearnaisesaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Energie 2272 kj
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 38.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 34 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de limoen in 4 partjes.

  3. Schik de ovengroenten en de diepgevroren zalm op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de partjes limoen tussen.

  4. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de zalm halverwege de baktijd om.

  5. Kook intussen de tarwegraantjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verwarm de bearnaisesaus in een steelpan.

  7. Verdeel de tarwegraantjes over de borden en schik er de groenten en een stuk zalm op. Besprenkel met wat sap van de geroosterde limoen en geef er de saus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de limoen in 4 partjes.

  3. Schik de ovengroenten en de diepgevroren zalm op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de partjes limoen tussen.

  4. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de zalm halverwege de baktijd om.

  5. Kook intussen de tarwegraantjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verwarm de bearnaisesaus in een steelpan.

  7. Verdeel de tarwegraantjes over de borden en schik er de groenten en een stuk zalm op. Besprenkel met wat sap van de geroosterde limoen en geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Energie 2272 kj
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 38.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 34 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc Bier La Cambre Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal