Zalmforel met knolseldersaus en oosterse champignons
Zalmforel met knolseldersaus en oosterse champignons

Zalmforel met knolseldersaus en oosterse champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 822 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 88.2 g
Eiwit 62.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de halve knolselder en snij in blokjes.

  4. Snij de dikkere champignons in stukken.

  5. Snipper de sjalot, het knoflook .

  6. Snipper de dille fijn.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Doe de melk samen met de knolselder in een kookpot. Voeg de laurierblaadjes toe en kruid met zwarte peper en zout. Kook 15 min. en haal er dan de laurierblaadjes uit.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Mix de melk en de blokjes knolselder tot een gladde saus. Roer er de helft van de parmezaan en de helft van de dille onder.

  14. Meng de knolseldersaus onder de pasta.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta over de borden. Leg er de champignons en de gebakken zalmforel bovenop. Bestrooi met de rest van de geraspte parmezaan, de rest van de dille en wat peper.

Tip

Ook Parijse champignons, oesterzwammen en boschampignons passen in dit gerecht. Of kies voor een mengeling van verschillende soorten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de halve knolselder en snij in blokjes.

  4. Snij de dikkere champignons in stukken.

  5. Snipper de sjalot, het knoflook .

  6. Snipper de dille fijn.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Doe de melk samen met de knolselder in een kookpot. Voeg de laurierblaadjes toe en kruid met zwarte peper en zout. Kook 15 min. en haal er dan de laurierblaadjes uit.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Mix de melk en de blokjes knolselder tot een gladde saus. Roer er de helft van de parmezaan en de helft van de dille onder.

  14. Meng de knolseldersaus onder de pasta.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta over de borden. Leg er de champignons en de gebakken zalmforel bovenop. Bestrooi met de rest van de geraspte parmezaan, de rest van de dille en wat peper.

Tip

Ook Parijse champignons, oesterzwammen en boschampignons passen in dit gerecht. Of kies voor een mengeling van verschillende soorten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 822 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 88.2 g
Eiwit 62.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Pinot Gris 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal