Zalmgratin

Zalmgratin

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 762 kcal
Vet 49.7 g
Koolhydraat 36.6 g
Eiwit 41.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.

  4. Laat de bladspinazie volledig ontdooien en druk al het vocht er goed uit.

  5. Schil de krielaardappelen.

  6. Snij grote champignons in 2.

  7. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.

  8. Meng de oregano en het basilicum onder de lichte room. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.

  11. Kook ondertussen de krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Snij daarna in 2.

  12. Beboter een grote ovenschotel met 1/2 eetl. boter. Verdeel er de spinazie, de champignons, de stukken lente-ui en de halve krielaardappelen over. Overgiet met de gekruide lichte room. Zet de schotel 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Bereid ondertussen de saus: snij verse tomaten in blokjes.

  14. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en voeg al roerend de bloem toe. Giet de melk en de visbouillon erbij. Breng aan de kook onder voortdurend roeren tot u een gebonden saus krijgt. Laat nog even verder doorkoken. Kruid met peper en zout.

  15. Voeg de (diepgevroren) tomatenblokjes toe aan de saus.

  16. Haal de schotel uit de oven. Schik de zalmstukken op de gegrilde groenten en giet er de saus over.

  17. Strooi de geraspte kaas over de schotel. Verlaag de oven naar 175 °C en zet er de schotel nog ± 25 min. in (afhankelijk van de dikte van de zalm).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.

  4. Laat de bladspinazie volledig ontdooien en druk al het vocht er goed uit.

  5. Schil de krielaardappelen.

  6. Snij grote champignons in 2.

  7. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.

  8. Meng de oregano en het basilicum onder de lichte room. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.

  11. Kook ondertussen de krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Snij daarna in 2.

  12. Beboter een grote ovenschotel met 1/2 eetl. boter. Verdeel er de spinazie, de champignons, de stukken lente-ui en de halve krielaardappelen over. Overgiet met de gekruide lichte room. Zet de schotel 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Bereid ondertussen de saus: snij verse tomaten in blokjes.

  14. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en voeg al roerend de bloem toe. Giet de melk en de visbouillon erbij. Breng aan de kook onder voortdurend roeren tot u een gebonden saus krijgt. Laat nog even verder doorkoken. Kruid met peper en zout.

  15. Voeg de (diepgevroren) tomatenblokjes toe aan de saus.

  16. Haal de schotel uit de oven. Schik de zalmstukken op de gegrilde groenten en giet er de saus over.

  17. Strooi de geraspte kaas over de schotel. Verlaag de oven naar 175 °C en zet er de schotel nog ± 25 min. in (afhankelijk van de dikte van de zalm).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 762 kcal
Vet 49.7 g
Koolhydraat 36.6 g
Eiwit 41.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pecorino | I.G.T. Terre di Chieti | Umani Ronchi | Abruzzo | Italië Wijn Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier) | McLaren Vale | Australië

Bekijk het recept digitaal