- Bewaar
- Bewaar
Zalmgratin
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino | I.G.T. Terre di Chieti | Umani Ronchi | Abruzzo | Italië Wijn Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier) | McLaren Vale | Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.
-
Laat de bladspinazie volledig ontdooien en druk al het vocht er goed uit.
-
Schil de krielaardappelen.
-
Snij grote champignons in 2.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.
-
Meng de oregano en het basilicum onder de lichte room. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.
-
Kook ondertussen de krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Snij daarna in 2.
-
Beboter een grote ovenschotel met 1/2 eetl. boter. Verdeel er de spinazie, de champignons, de stukken lente-ui en de halve krielaardappelen over. Overgiet met de gekruide lichte room. Zet de schotel 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereid ondertussen de saus: snij verse tomaten in blokjes.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en voeg al roerend de bloem toe. Giet de melk en de visbouillon erbij. Breng aan de kook onder voortdurend roeren tot u een gebonden saus krijgt. Laat nog even verder doorkoken. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de (diepgevroren) tomatenblokjes toe aan de saus.
-
Haal de schotel uit de oven. Schik de zalmstukken op de gegrilde groenten en giet er de saus over.
-
Strooi de geraspte kaas over de schotel. Verlaag de oven naar 175 °C en zet er de schotel nog ± 25 min. in (afhankelijk van de dikte van de zalm).
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino | I.G.T. Terre di Chieti | Umani Ronchi | Abruzzo | Italië Wijn Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier) | McLaren Vale | Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.
-
Laat de bladspinazie volledig ontdooien en druk al het vocht er goed uit.
-
Schil de krielaardappelen.
-
Snij grote champignons in 2.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.
-
Meng de oregano en het basilicum onder de lichte room. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.
-
Kook ondertussen de krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Snij daarna in 2.
-
Beboter een grote ovenschotel met 1/2 eetl. boter. Verdeel er de spinazie, de champignons, de stukken lente-ui en de halve krielaardappelen over. Overgiet met de gekruide lichte room. Zet de schotel 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereid ondertussen de saus: snij verse tomaten in blokjes.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en voeg al roerend de bloem toe. Giet de melk en de visbouillon erbij. Breng aan de kook onder voortdurend roeren tot u een gebonden saus krijgt. Laat nog even verder doorkoken. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de (diepgevroren) tomatenblokjes toe aan de saus.
-
Haal de schotel uit de oven. Schik de zalmstukken op de gegrilde groenten en giet er de saus over.
-
Strooi de geraspte kaas over de schotel. Verlaag de oven naar 175 °C en zet er de schotel nog ± 25 min. in (afhankelijk van de dikte van de zalm).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino | I.G.T. Terre di Chieti | Umani Ronchi | Abruzzo | Italië Wijn Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier) | McLaren Vale | Australië