Zalmpasteitje met tomaat en basilicum
Zalmpasteitje met tomaat en basilicum

Zalmpasteitje met tomaat en basilicum

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 42.9 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 18.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snij het gerookte zalmhaasje in blokjes.

  4. Halveer de kerstomaten. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.

  5. Pers 1/2 citroen (u hebt 1 koffiel. sap nodig) en snij de andere helft in partjes.

  6. Bereiding:
  7. 20 min.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Doe de mascarpone in een kookpot en breng al roerend aan de kook op een zacht vuur.

  10. Roer er de blokjes zalm en de kerstomaten onder en verwarm.

  11. Zet ondertussen de pasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Lepel wat van de mascarpone onder de eidooiers. Meng onieuw met de rest van de zalmbereiding en verwarm op een zacht vuur (laat niet meer koken).

  13. Breng op smaak met 1 koffiel. citroensap, het basilicum, peper en zout.

  14. Snij de hoedjes uit de pasteitjes, vul met de zalmbereiding en zet het hoedje er opnieuw op.

  15. Afwerking:
  16. Schik een gevuld pasteitje op elk bord en lepel er eventueel de rest van de bereiding rond. Versier met een partje citroen en eventueel nog wat basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snij het gerookte zalmhaasje in blokjes.

  4. Halveer de kerstomaten. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.

  5. Pers 1/2 citroen (u hebt 1 koffiel. sap nodig) en snij de andere helft in partjes.

  6. Bereiding:
  7. 20 min.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Doe de mascarpone in een kookpot en breng al roerend aan de kook op een zacht vuur.

  10. Roer er de blokjes zalm en de kerstomaten onder en verwarm.

  11. Zet ondertussen de pasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Lepel wat van de mascarpone onder de eidooiers. Meng onieuw met de rest van de zalmbereiding en verwarm op een zacht vuur (laat niet meer koken).

  13. Breng op smaak met 1 koffiel. citroensap, het basilicum, peper en zout.

  14. Snij de hoedjes uit de pasteitjes, vul met de zalmbereiding en zet het hoedje er opnieuw op.

  15. Afwerking:
  16. Schik een gevuld pasteitje op elk bord en lepel er eventueel de rest van de bereiding rond. Versier met een partje citroen en eventueel nog wat basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 42.9 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 18.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Wijn Nobilo `Regional Collection' - Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal