- Bewaar

- Bewaar
Zalmpasteitje met tomaat en basilicum
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Wijn Nobilo `Regional Collection' - Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
10 min.
-
Snij het gerookte zalmhaasje in blokjes.
-
Halveer de kerstomaten. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.
-
Pers 1/2 citroen (u hebt 1 koffiel. sap nodig) en snij de andere helft in partjes.
-
Bereiding:
-
20 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de mascarpone in een kookpot en breng al roerend aan de kook op een zacht vuur.
-
Roer er de blokjes zalm en de kerstomaten onder en verwarm.
-
Zet ondertussen de pasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Lepel wat van de mascarpone onder de eidooiers. Meng onieuw met de rest van de zalmbereiding en verwarm op een zacht vuur (laat niet meer koken).
-
Breng op smaak met 1 koffiel. citroensap, het basilicum, peper en zout.
-
Snij de hoedjes uit de pasteitjes, vul met de zalmbereiding en zet het hoedje er opnieuw op.
-
Afwerking:
-
Schik een gevuld pasteitje op elk bord en lepel er eventueel de rest van de bereiding rond. Versier met een partje citroen en eventueel nog wat basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Wijn Nobilo `Regional Collection' - Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
10 min.
-
Snij het gerookte zalmhaasje in blokjes.
-
Halveer de kerstomaten. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.
-
Pers 1/2 citroen (u hebt 1 koffiel. sap nodig) en snij de andere helft in partjes.
-
Bereiding:
-
20 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de mascarpone in een kookpot en breng al roerend aan de kook op een zacht vuur.
-
Roer er de blokjes zalm en de kerstomaten onder en verwarm.
-
Zet ondertussen de pasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Lepel wat van de mascarpone onder de eidooiers. Meng onieuw met de rest van de zalmbereiding en verwarm op een zacht vuur (laat niet meer koken).
-
Breng op smaak met 1 koffiel. citroensap, het basilicum, peper en zout.
-
Snij de hoedjes uit de pasteitjes, vul met de zalmbereiding en zet het hoedje er opnieuw op.
-
Afwerking:
-
Schik een gevuld pasteitje op elk bord en lepel er eventueel de rest van de bereiding rond. Versier met een partje citroen en eventueel nog wat basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Wijn Nobilo `Regional Collection' - Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland