Zalmwraps
Zalmwraps

Zalmwraps

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 29.6 g
Koolhydraat 2.2 g
Eiwit 32.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en snij in reepjes van 3 à 4 cm breed en 7 cm lang.

  3. Hak de dille fijn (hou 8 takjes apart voor de afwerking).

  4. Snij het bolletje mozzarella in 4 dikke sneden.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Maak de zalmwraps: leg voor elke wrap 2 sneetjes zalm naast elkaar (laat lichtjes overlappen) en schik er in het midden een stuk heilbot op. Bestrooi met 1/4 van de gehakte dille en kruid met peper en zout. Leg er een schijfje mozzarella op en rol dicht.

  8. Leg de wraps naast elkaar met de `naad' naar beneden in een met 2 eetl. olijfolie ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met 2 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. sojasaus.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel elk bord met de vinaigrette, leg er een zalmwrap op en strooi er de tomatenblokjes rond. Werk af met een takje dille en geef er ciabatta bij.

Tip

- Ook lekker met fijngehakte basilicum i.p.v. dille. - U kan de Groenlandse heilbot vervangen door hondstongfilets. - U kan de zalmwraps vooraf bereiden. Op het moment zelf hoeft u ze enkel 20 min. in de oven te schuiven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en snij in reepjes van 3 à 4 cm breed en 7 cm lang.

  3. Hak de dille fijn (hou 8 takjes apart voor de afwerking).

  4. Snij het bolletje mozzarella in 4 dikke sneden.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Maak de zalmwraps: leg voor elke wrap 2 sneetjes zalm naast elkaar (laat lichtjes overlappen) en schik er in het midden een stuk heilbot op. Bestrooi met 1/4 van de gehakte dille en kruid met peper en zout. Leg er een schijfje mozzarella op en rol dicht.

  8. Leg de wraps naast elkaar met de `naad' naar beneden in een met 2 eetl. olijfolie ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met 2 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. sojasaus.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel elk bord met de vinaigrette, leg er een zalmwrap op en strooi er de tomatenblokjes rond. Werk af met een takje dille en geef er ciabatta bij.

Tip

- Ook lekker met fijngehakte basilicum i.p.v. dille. - U kan de Groenlandse heilbot vervangen door hondstongfilets. - U kan de zalmwraps vooraf bereiden. Op het moment zelf hoeft u ze enkel 20 min. in de oven te schuiven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 29.6 g
Koolhydraat 2.2 g
Eiwit 32.8 g

Bekijk het recept digitaal