- Bewaar

- Bewaar
Zalmwraps
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en snij in reepjes van 3 à 4 cm breed en 7 cm lang.
-
Hak de dille fijn (hou 8 takjes apart voor de afwerking).
-
Snij het bolletje mozzarella in 4 dikke sneden.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Maak de zalmwraps: leg voor elke wrap 2 sneetjes zalm naast elkaar (laat lichtjes overlappen) en schik er in het midden een stuk heilbot op. Bestrooi met 1/4 van de gehakte dille en kruid met peper en zout. Leg er een schijfje mozzarella op en rol dicht.
-
Leg de wraps naast elkaar met de `naad' naar beneden in een met 2 eetl. olijfolie ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met 2 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. sojasaus.
-
Afwerking:
-
Besprenkel elk bord met de vinaigrette, leg er een zalmwrap op en strooi er de tomatenblokjes rond. Werk af met een takje dille en geef er ciabatta bij.
- Ook lekker met fijngehakte basilicum i.p.v. dille. - U kan de Groenlandse heilbot vervangen door hondstongfilets. - U kan de zalmwraps vooraf bereiden. Op het moment zelf hoeft u ze enkel 20 min. in de oven te schuiven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en snij in reepjes van 3 à 4 cm breed en 7 cm lang.
-
Hak de dille fijn (hou 8 takjes apart voor de afwerking).
-
Snij het bolletje mozzarella in 4 dikke sneden.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Maak de zalmwraps: leg voor elke wrap 2 sneetjes zalm naast elkaar (laat lichtjes overlappen) en schik er in het midden een stuk heilbot op. Bestrooi met 1/4 van de gehakte dille en kruid met peper en zout. Leg er een schijfje mozzarella op en rol dicht.
-
Leg de wraps naast elkaar met de `naad' naar beneden in een met 2 eetl. olijfolie ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met 2 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. sojasaus.
-
Afwerking:
-
Besprenkel elk bord met de vinaigrette, leg er een zalmwrap op en strooi er de tomatenblokjes rond. Werk af met een takje dille en geef er ciabatta bij.
- Ook lekker met fijngehakte basilicum i.p.v. dille. - U kan de Groenlandse heilbot vervangen door hondstongfilets. - U kan de zalmwraps vooraf bereiden. Op het moment zelf hoeft u ze enkel 20 min. in de oven te schuiven.