Zeebarbeel met balsamicoazijn en pijnboompitten
Zeebarbeel met balsamicoazijn en pijnboompitten

Zeebarbeel met balsamicoazijn en pijnboompitten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 35.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de filets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij de filets in hapklare stukken.

  3. Snij de wortelen in fijne staafjes.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Snij de citroen in partjes.

  7. Bak de pijnboompitten kort zonder vetstof in de wok. Haal ze eruit van zodra ze goudbruin kleuren.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de wok en doe er 3 eetl. olijfolie in. Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend en voeg de champignonschijfjes en de wortelstaafjes toe. Laat 4 min. al roerend bakken.

  10. Voeg de bladspinazie toe en bak nog 1 min. Schep om.

  11. Voeg er de stukjes vis en de wokolie aan toe en bak 8 min. al roerend.

  12. Besprenkel met de balsamicoazijn en strooi er de cayennepeper, de mixed pepper en de geroosterde pijnboompitten over. Laat nog even bakken.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met dragon-sinaasrijst (zie recept `dragon-sinaasrijst') en een partje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de filets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij de filets in hapklare stukken.

  3. Snij de wortelen in fijne staafjes.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Snij de citroen in partjes.

  7. Bak de pijnboompitten kort zonder vetstof in de wok. Haal ze eruit van zodra ze goudbruin kleuren.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de wok en doe er 3 eetl. olijfolie in. Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend en voeg de champignonschijfjes en de wortelstaafjes toe. Laat 4 min. al roerend bakken.

  10. Voeg de bladspinazie toe en bak nog 1 min. Schep om.

  11. Voeg er de stukjes vis en de wokolie aan toe en bak 8 min. al roerend.

  12. Besprenkel met de balsamicoazijn en strooi er de cayennepeper, de mixed pepper en de geroosterde pijnboompitten over. Laat nog even bakken.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met dragon-sinaasrijst (zie recept `dragon-sinaasrijst') en een partje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 35.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal