- Bewaar

- Bewaar
Zeebarbeel met balsamicoazijn en pijnboompitten
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de filets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij de filets in hapklare stukken.
-
Snij de wortelen in fijne staafjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Bak de pijnboompitten kort zonder vetstof in de wok. Haal ze eruit van zodra ze goudbruin kleuren.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en doe er 3 eetl. olijfolie in. Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend en voeg de champignonschijfjes en de wortelstaafjes toe. Laat 4 min. al roerend bakken.
-
Voeg de bladspinazie toe en bak nog 1 min. Schep om.
-
Voeg er de stukjes vis en de wokolie aan toe en bak 8 min. al roerend.
-
Besprenkel met de balsamicoazijn en strooi er de cayennepeper, de mixed pepper en de geroosterde pijnboompitten over. Laat nog even bakken.
-
Afwerking:
-
Dien op met dragon-sinaasrijst (zie recept `dragon-sinaasrijst') en een partje citroen.
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de filets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij de filets in hapklare stukken.
-
Snij de wortelen in fijne staafjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Bak de pijnboompitten kort zonder vetstof in de wok. Haal ze eruit van zodra ze goudbruin kleuren.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en doe er 3 eetl. olijfolie in. Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend en voeg de champignonschijfjes en de wortelstaafjes toe. Laat 4 min. al roerend bakken.
-
Voeg de bladspinazie toe en bak nog 1 min. Schep om.
-
Voeg er de stukjes vis en de wokolie aan toe en bak 8 min. al roerend.
-
Besprenkel met de balsamicoazijn en strooi er de cayennepeper, de mixed pepper en de geroosterde pijnboompitten over. Laat nog even bakken.
-
Afwerking:
-
Dien op met dragon-sinaasrijst (zie recept `dragon-sinaasrijst') en een partje citroen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika