Zeewolf met mosselcouscous en nantuasaus
Zeewolf met mosselcouscous en nantuasaus

Zeewolf met mosselcouscous en nantuasaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 22.5 g
Koolhydraat 78.5 g
Eiwit 53 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Bereiding:
  4. Leg de diepgevroren zeewolffilets naast elkaar in een ovenschotel en kruid met tijm, peper en het laurierblaadje. Overgiet met de witte wijn en schuif 15 à 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  5. Doe intussen de couscous in een kookpan, giet er 4 dl kokend water bij en roer er de diepgevroren mosselen door. Laat 7 min. zwellen, tot al het water opgenomen is. Roer er 2 eetl. boter door en kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even al roerend opwarmen op een zacht vuurtje.

  6. Maak de nantuasaus: smelt 2 eetl. boter in een kookpan, roer er de bloem door en laat even drogen op het vuur. Voeg de kreeftensoep en 2 dl kookvocht uit de ovenschotel toe en laat al roerend indikken tot een gebonden saus. Werk af met de room.

  7. Afwerking:
  8. Schik op elk bord een zeewolffilet en wat couscous met mosselen. Lepel er de nantuasaus rond. Dien op met gestoofde prinsessenboontjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Bereiding:
  4. Leg de diepgevroren zeewolffilets naast elkaar in een ovenschotel en kruid met tijm, peper en het laurierblaadje. Overgiet met de witte wijn en schuif 15 à 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  5. Doe intussen de couscous in een kookpan, giet er 4 dl kokend water bij en roer er de diepgevroren mosselen door. Laat 7 min. zwellen, tot al het water opgenomen is. Roer er 2 eetl. boter door en kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even al roerend opwarmen op een zacht vuurtje.

  6. Maak de nantuasaus: smelt 2 eetl. boter in een kookpan, roer er de bloem door en laat even drogen op het vuur. Voeg de kreeftensoep en 2 dl kookvocht uit de ovenschotel toe en laat al roerend indikken tot een gebonden saus. Werk af met de room.

  7. Afwerking:
  8. Schik op elk bord een zeewolffilet en wat couscous met mosselen. Lepel er de nantuasaus rond. Dien op met gestoofde prinsessenboontjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 22.5 g
Koolhydraat 78.5 g
Eiwit 53 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace

Bekijk het recept digitaal