- Bewaar

- Bewaar
Zelfgemaakte gnocchi met pikante tonijnsaus
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond (abdijbier) Wijn Sicilia I.G.T. Fiano Chardonnay Inycon Italië (witte wijn)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
30 min.
-
Schil de aardappelen, snij in 4 en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder intussen de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.
-
Snipper de sjalot, het knoflook, de peterselie en het rode pepertje fijn.
-
Laat de ansjovisfilets, de tonijn en de kappertjes uitlekken.
-
Pureer de aardappelen en roer er de bloem en het ei onder. Kruid met peper en zout. Strooi wat bloem over het werkblad en kneed het deeg tot worsten van 1 cm dik. Snij in stukjes van 2 cm en druk elke portie lichtjes in met de bolle kant van een vork om ribbeltjes te maken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de ansjovisfilets toe en laat enkele minuten stoven tot de ansjovis gesmolten is.
-
Voeg de tomaten en de kappertjes toe en stoof 10 min. verder op een zacht vuur.
-
Doe er de tonijn bij en laat nog 5 min. garen. Giet er de rodewijnazijn en 1 eetl. olijfolie bij. Kruid met peper en een klein beetje zout (de ansjovisfilets zijn al gezouten).
-
Kook intussen de aardappelgnocchi 2 à 3 min. in lichtgezouten water (de gnocchi zijn klaar als ze bovendrijven). Giet af.
-
Afwerking:
-
Lepel wat tomatensaus met tonijn over de gnocchi en versier met fijngesnipperde peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond (abdijbier) Wijn Sicilia I.G.T. Fiano Chardonnay Inycon Italië (witte wijn)
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
30 min.
-
Schil de aardappelen, snij in 4 en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder intussen de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.
-
Snipper de sjalot, het knoflook, de peterselie en het rode pepertje fijn.
-
Laat de ansjovisfilets, de tonijn en de kappertjes uitlekken.
-
Pureer de aardappelen en roer er de bloem en het ei onder. Kruid met peper en zout. Strooi wat bloem over het werkblad en kneed het deeg tot worsten van 1 cm dik. Snij in stukjes van 2 cm en druk elke portie lichtjes in met de bolle kant van een vork om ribbeltjes te maken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de ansjovisfilets toe en laat enkele minuten stoven tot de ansjovis gesmolten is.
-
Voeg de tomaten en de kappertjes toe en stoof 10 min. verder op een zacht vuur.
-
Doe er de tonijn bij en laat nog 5 min. garen. Giet er de rodewijnazijn en 1 eetl. olijfolie bij. Kruid met peper en een klein beetje zout (de ansjovisfilets zijn al gezouten).
-
Kook intussen de aardappelgnocchi 2 à 3 min. in lichtgezouten water (de gnocchi zijn klaar als ze bovendrijven). Giet af.
-
Afwerking:
-
Lepel wat tomatensaus met tonijn over de gnocchi en versier met fijngesnipperde peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond (abdijbier) Wijn Sicilia I.G.T. Fiano Chardonnay Inycon Italië (witte wijn)