- Bewaar

- Bewaar
Zoete sushi
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de diepgevroren bosvruchten en de frambozencoulis ontdooien.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Knijp uit.
-
Bereiding:
-
Maak de rijstpapvulling: breng 5 dl melk aan de kook met de rijst, 2 eetl. suiker en het vanillestokje en laat ± 30 min. koken op een zacht vuur. Los 2 uitgeknepen gelatineblaadjes op in de rijstpap. Laat afkoelen.
-
Maak intussen de ricottavulling: verwarm de crème de cassis met 1 eetl. suiker in een steelpannetje. Roer er 1 uitgeknepen gelatineblaadje onder tot het volledig is opgelost. Klop dit mengsel onder de ricotta. Laat afkoelen.
-
Maak het flensjesdeeg: mix de bloem met de eieren, 2,5 dl melk, de vanillesuiker en de maïsolie. Bak de flensjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Besmeer de helft van de flensjes met een laagje rijstpap en de andere helft met een laagje ricotta mengsel. Schik in het midden enkele bosbessen of bosvruchten. Rol de flensjes op en laat minstens 2 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij de flensjes in stukjes van 2,5 cm dik en zet ze rechtop op een schotel. Dien de frambozencoulis en de crème anglaise apart op.
U kan ook wat fijngesnipperde blaadjes citroenmelisse of munt in het flensjesdeeg verwerken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de diepgevroren bosvruchten en de frambozencoulis ontdooien.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Knijp uit.
-
Bereiding:
-
Maak de rijstpapvulling: breng 5 dl melk aan de kook met de rijst, 2 eetl. suiker en het vanillestokje en laat ± 30 min. koken op een zacht vuur. Los 2 uitgeknepen gelatineblaadjes op in de rijstpap. Laat afkoelen.
-
Maak intussen de ricottavulling: verwarm de crème de cassis met 1 eetl. suiker in een steelpannetje. Roer er 1 uitgeknepen gelatineblaadje onder tot het volledig is opgelost. Klop dit mengsel onder de ricotta. Laat afkoelen.
-
Maak het flensjesdeeg: mix de bloem met de eieren, 2,5 dl melk, de vanillesuiker en de maïsolie. Bak de flensjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Besmeer de helft van de flensjes met een laagje rijstpap en de andere helft met een laagje ricotta mengsel. Schik in het midden enkele bosbessen of bosvruchten. Rol de flensjes op en laat minstens 2 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij de flensjes in stukjes van 2,5 cm dik en zet ze rechtop op een schotel. Dien de frambozencoulis en de crème anglaise apart op.
U kan ook wat fijngesnipperde blaadjes citroenmelisse of munt in het flensjesdeeg verwerken.