Zoeteaardappelcurry met kikkererwten en kokosmelk
Zoeteaardappelcurry met kikkererwten en kokosmelk

Zoeteaardappelcurry met kikkererwten en kokosmelk

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 88.5 g
Suiker 14.1 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 13.8 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  3. Hak de ui grof en snipper het knoflook fijn. Rasp de gember fijn.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. glazig. Voeg het knoflook, de gember, de komijn en de kurkuma toe en laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Voeg de zoete aardappelen, de blokjes puntpaprika en de tomatenstukjes toe. Giet er de kokosmelk bij en roer goed. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Snipper de koriander fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Voeg op het einde van de kooktijd de kikkererwten toe aan de curry en laat ze even opwarmen. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  3. Hak de ui grof en snipper het knoflook fijn. Rasp de gember fijn.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. glazig. Voeg het knoflook, de gember, de komijn en de kurkuma toe en laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Voeg de zoete aardappelen, de blokjes puntpaprika en de tomatenstukjes toe. Giet er de kokosmelk bij en roer goed. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Snipper de koriander fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Voeg op het einde van de kooktijd de kikkererwten toe aan de curry en laat ze even opwarmen. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 88.5 g
Suiker 14.1 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 13.8 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal