- Bewaar

- Bewaar
Zoeteaardappelcurry met kikkererwten en kokosmelk
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in blokjes van 2 cm.
-
Hak de ui grof en snipper het knoflook fijn. Rasp de gember fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. glazig. Voeg het knoflook, de gember, de komijn en de kurkuma toe en laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de zoete aardappelen, de blokjes puntpaprika en de tomatenstukjes toe. Giet er de kokosmelk bij en roer goed. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snipper de koriander fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Voeg op het einde van de kooktijd de kikkererwten toe aan de curry en laat ze even opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in blokjes van 2 cm.
-
Hak de ui grof en snipper het knoflook fijn. Rasp de gember fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. glazig. Voeg het knoflook, de gember, de komijn en de kurkuma toe en laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de zoete aardappelen, de blokjes puntpaprika en de tomatenstukjes toe. Giet er de kokosmelk bij en roer goed. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snipper de koriander fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Voeg op het einde van de kooktijd de kikkererwten toe aan de curry en laat ze even opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Zuid-Afrika