Zomerse plaattaart met ricotta en coppa
Zomerse plaattaart met ricotta en coppa

Zomerse plaattaart met ricotta en coppa

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Energie 2707 kj
Vet 25.2 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 69 g
Suiker 10.4 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 34 g
Zout 4.5 g
natrium 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (20 min. + ± 30 min. in de oven)

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verwijder de uiteindes van de aspergepunten. Schil lange repen van de courgette met een dunschiller. Snij de tomaten in dikke schijven. Doe de groenten in een mengkom met de olijfolie, peper en zout.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn en meng onder de ricotta. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.

  4. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op 2 bakplaten.

  5. Bestrijk met de ricottamengeling, tot op 1 cm van de rand. Verdeel er de groenten over.

  6. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Rasp intussen de grana padano.

  8. Werk elke pizza af met de coppa en de geraspte kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (20 min. + ± 30 min. in de oven)

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verwijder de uiteindes van de aspergepunten. Schil lange repen van de courgette met een dunschiller. Snij de tomaten in dikke schijven. Doe de groenten in een mengkom met de olijfolie, peper en zout.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn en meng onder de ricotta. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.

  4. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op 2 bakplaten.

  5. Bestrijk met de ricottamengeling, tot op 1 cm van de rand. Verdeel er de groenten over.

  6. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Rasp intussen de grana padano.

  8. Werk elke pizza af met de coppa en de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Energie 2707 kj
Vet 25.2 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 69 g
Suiker 10.4 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 34 g
Zout 4.5 g
natrium 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Marestagno I.G.P. Île de Beauté Corsica Bier Super 8 Flandrien Blond bier

Bekijk het recept digitaal