- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse groentelasagne met mozzarella
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. `VegantE' Sensi - Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgettes in lange dunne plakken.
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snij de mozzarella in blokjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Leg de courgette en de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Zet 10 min. onder de grill. Draai na 5 min. om.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Laat de spinazie uitlekken en duw het vocht er uit tot het droog is.
-
Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur.
-
Voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop tot een gladde saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de helft van de parmezaan onder.
-
Lepel 2 eetl. saus in een ovenschaal en verdeel er de helft van de spinazie over.
-
Leg er 3 vellen lasagne op, dan een laagje saus en een laagje paprika. Bestrooi met het basilicum.
-
Leg er opnieuw 3 vellen lasagne op, een laagje courgette, een laagje saus en de rest van de spinazie en de kerstomaten.
-
Leg er de laatste 3 lasagnevellen op en dan de rest van de courgette en de paprika.
-
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de rest van de parmezaan.
-
Zet ± 35 min. in de oven.
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. `VegantE' Sensi - Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgettes in lange dunne plakken.
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snij de mozzarella in blokjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Leg de courgette en de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Zet 10 min. onder de grill. Draai na 5 min. om.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Laat de spinazie uitlekken en duw het vocht er uit tot het droog is.
-
Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur.
-
Voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop tot een gladde saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de helft van de parmezaan onder.
-
Lepel 2 eetl. saus in een ovenschaal en verdeel er de helft van de spinazie over.
-
Leg er 3 vellen lasagne op, dan een laagje saus en een laagje paprika. Bestrooi met het basilicum.
-
Leg er opnieuw 3 vellen lasagne op, een laagje courgette, een laagje saus en de rest van de spinazie en de kerstomaten.
-
Leg er de laatste 3 lasagnevellen op en dan de rest van de courgette en de paprika.
-
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de rest van de parmezaan.
-
Zet ± 35 min. in de oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. `VegantE' Sensi - Toscana - Italië