Zuiderse groentelasagne met mozzarella
Zuiderse groentelasagne met mozzarella

Zuiderse groentelasagne met mozzarella

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 33.9 g
Koolhydraat 55.2 g
Eiwit 34.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in lange dunne plakken.

  3. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snij de mozzarella in blokjes.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Leg de courgette en de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  10. Zet 10 min. onder de grill. Draai na 5 min. om.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  12. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Laat de spinazie uitlekken en duw het vocht er uit tot het droog is.

  14. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur.

  15. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop tot een gladde saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  16. Meng er de helft van de parmezaan onder.

  17. Lepel 2 eetl. saus in een ovenschaal en verdeel er de helft van de spinazie over.

  18. Leg er 3 vellen lasagne op, dan een laagje saus en een laagje paprika. Bestrooi met het basilicum.

  19. Leg er opnieuw 3 vellen lasagne op, een laagje courgette, een laagje saus en de rest van de spinazie en de kerstomaten.

  20. Leg er de laatste 3 lasagnevellen op en dan de rest van de courgette en de paprika.

  21. Leg er de mozzarella op en bestrooi met de rest van de parmezaan.

  22. Zet ± 35 min. in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in lange dunne plakken.

  3. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snij de mozzarella in blokjes.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Leg de courgette en de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  10. Zet 10 min. onder de grill. Draai na 5 min. om.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  12. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Laat de spinazie uitlekken en duw het vocht er uit tot het droog is.

  14. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur.

  15. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop tot een gladde saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  16. Meng er de helft van de parmezaan onder.

  17. Lepel 2 eetl. saus in een ovenschaal en verdeel er de helft van de spinazie over.

  18. Leg er 3 vellen lasagne op, dan een laagje saus en een laagje paprika. Bestrooi met het basilicum.

  19. Leg er opnieuw 3 vellen lasagne op, een laagje courgette, een laagje saus en de rest van de spinazie en de kerstomaten.

  20. Leg er de laatste 3 lasagnevellen op en dan de rest van de courgette en de paprika.

  21. Leg er de mozzarella op en bestrooi met de rest van de parmezaan.

  22. Zet ± 35 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 33.9 g
Koolhydraat 55.2 g
Eiwit 34.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. `VegantE' Sensi - Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal