Zuiderse groenteschotel uit de oven met aardappelgnocchi
Zuiderse groenteschotel uit de oven met aardappelgnocchi

Zuiderse groenteschotel uit de oven met aardappelgnocchi

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2105 kj
Energie 503 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 60.2 g
Suiker 11.5 g
Vezel 14.4 g
Eiwit 24.2 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. in de oven
  2. Snij de uiteinden van de snijbonen en snij ze daarna in schuine stukken van 3 cm. Kook 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Snij de diepgevroren gegrilde groenten in iets kleinere stukken.

  5. Doe de gnocchi in een ovenschaal en voeg de kikkererwten, de gegrilde groenten en de snijbonen toe. Overgiet met de passata en kruid met de Italiaanse kruiden en peper. Meng alles goed door elkaar.

  6. Snij de mozzarella in stukjes en strooi samen met de geraspte kaas over de ovenschotel. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip
Liever vlees?

Voeg wat gebakken kip toe aan de ovenschotel.

Liever vis?

Bak een stukje witte vis eerst in olijfolie en boter, kruid met peper en zout, haal door wat bloem en bak opnieuw in een pan met antiaanbaklaag. Serveer het er zo bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. in de oven
  2. Snij de uiteinden van de snijbonen en snij ze daarna in schuine stukken van 3 cm. Kook 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Snij de diepgevroren gegrilde groenten in iets kleinere stukken.

  5. Doe de gnocchi in een ovenschaal en voeg de kikkererwten, de gegrilde groenten en de snijbonen toe. Overgiet met de passata en kruid met de Italiaanse kruiden en peper. Meng alles goed door elkaar.

  6. Snij de mozzarella in stukjes en strooi samen met de geraspte kaas over de ovenschotel. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip
Liever vlees?

Voeg wat gebakken kip toe aan de ovenschotel.

Liever vis?

Bak een stukje witte vis eerst in olijfolie en boter, kruid met peper en zout, haal door wat bloem en bak opnieuw in een pan met antiaanbaklaag. Serveer het er zo bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2105 kj
Energie 503 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 60.2 g
Suiker 11.5 g
Vezel 14.4 g
Eiwit 24.2 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal