- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse muffins met rucola en tomaatjes
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak de rucola grof.
-
Snipper de zongedroogde tomaten fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het zout boven een mengkom.
-
Mix er de boter met de kloppers van de mixer onder. Voeg een voor een de eieren al kloppend toe.
-
Meng de ricotta met de pesto en meng onder het beslag met een houten lepel. Roer er de zongedroogde tomaten en de rucola onder en kruid goed met zwarte peper.
-
Vul 12 papieren muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag. Leg er telkens 1 kerstomaatje met het kroontje op. Verdeel er de pijnboompitten over.
-
Leg de vormpjes op een bakplaat en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak de rucola grof.
-
Snipper de zongedroogde tomaten fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het zout boven een mengkom.
-
Mix er de boter met de kloppers van de mixer onder. Voeg een voor een de eieren al kloppend toe.
-
Meng de ricotta met de pesto en meng onder het beslag met een houten lepel. Roer er de zongedroogde tomaten en de rucola onder en kruid goed met zwarte peper.
-
Vul 12 papieren muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag. Leg er telkens 1 kerstomaatje met het kroontje op. Verdeel er de pijnboompitten over.
-
Leg de vormpjes op een bakplaat en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië