Zuiderse muffins met rucola en tomaatjes
Zuiderse muffins met rucola en tomaatjes

Zuiderse muffins met rucola en tomaatjes

Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 10.3 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de rucola grof.

  4. Snipper de zongedroogde tomaten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het zout boven een mengkom.

  8. Mix er de boter met de kloppers van de mixer onder. Voeg een voor een de eieren al kloppend toe.

  9. Meng de ricotta met de pesto en meng onder het beslag met een houten lepel. Roer er de zongedroogde tomaten en de rucola onder en kruid goed met zwarte peper.

  10. Vul 12 papieren muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag. Leg er telkens 1 kerstomaatje met het kroontje op. Verdeel er de pijnboompitten over.

  11. Leg de vormpjes op een bakplaat en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de rucola grof.

  4. Snipper de zongedroogde tomaten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het zout boven een mengkom.

  8. Mix er de boter met de kloppers van de mixer onder. Voeg een voor een de eieren al kloppend toe.

  9. Meng de ricotta met de pesto en meng onder het beslag met een houten lepel. Roer er de zongedroogde tomaten en de rucola onder en kruid goed met zwarte peper.

  10. Vul 12 papieren muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag. Leg er telkens 1 kerstomaatje met het kroontje op. Verdeel er de pijnboompitten over.

  11. Leg de vormpjes op een bakplaat en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 10.3 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal