Zuiderse ovenschotel met tonijn
Zuiderse ovenschotel met tonijn

Zuiderse ovenschotel met tonijn

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 28.2 g
Eiwit 19.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de aardappelen gedurende 20 min. in de schil (1) en snij in sneetjes.

  3. Snij de uien in vier.

  4. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in vier. Kook de stukken paprika met de uien gedurende 8 min. in kokend water (u kan ze ook stoomkoken)(2) . Laat goed uitlekken.

  5. Snij de champignons middendoor, giet er 3 eetl. van de tomatenmarinade over en laat zo even staan.

  6. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in reepjes.

  7. Snij de zongedroogde tomaten in zeer kleine stukjes.

  8. Rits de tijm van de takjes.

  9. Bereiding:
  10. Schik de stukken paprika, ui, aardappel en champignon zoveel mogelijk naast elkaar in een grote ovenschaal. Verdeel er de reepjes tonijn over, de geperste teentjes knoflook en de olijven. Kruid met het paprikapoeder, de marjolein, peper, zout en een mespunt cayennepeper. Sprenkel er nog 4 eetl. van de tomatenmarinade over en 1 eetl. pikante olijfolie.

  11. Schuif de schotel gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat daarna eventueel nog enkele min. kleuren onder de grill.

  12. Afwerking:
  13. Strooi er de stukjes zongedroogde tomaten en de verse tijm over. Dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de aardappelen gedurende 20 min. in de schil (1) en snij in sneetjes.

  3. Snij de uien in vier.

  4. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in vier. Kook de stukken paprika met de uien gedurende 8 min. in kokend water (u kan ze ook stoomkoken)(2) . Laat goed uitlekken.

  5. Snij de champignons middendoor, giet er 3 eetl. van de tomatenmarinade over en laat zo even staan.

  6. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in reepjes.

  7. Snij de zongedroogde tomaten in zeer kleine stukjes.

  8. Rits de tijm van de takjes.

  9. Bereiding:
  10. Schik de stukken paprika, ui, aardappel en champignon zoveel mogelijk naast elkaar in een grote ovenschaal. Verdeel er de reepjes tonijn over, de geperste teentjes knoflook en de olijven. Kruid met het paprikapoeder, de marjolein, peper, zout en een mespunt cayennepeper. Sprenkel er nog 4 eetl. van de tomatenmarinade over en 1 eetl. pikante olijfolie.

  11. Schuif de schotel gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat daarna eventueel nog enkele min. kleuren onder de grill.

  12. Afwerking:
  13. Strooi er de stukjes zongedroogde tomaten en de verse tijm over. Dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 28.2 g
Eiwit 19.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Clos de la Chapelle A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, mise sur lie Droge witte wijn uit de Loirestreek. Heeft gerijpt op zijn fijn bezinksel, wat de wijn meer karakter en finesse geeft. Levendig, fris en lichtjes gecorseerd. Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Opmerkelijk frisse witte wijn. Het subtiele boeket van citrus en peer ontleent hij aan de originele combinatie van de twee druivensoorten. Door zijn uitzonderlijke frisheid is dit ook een uitstekend aperitief.

Bekijk het recept digitaal