Bloemkoolsoep met rivierkreeftjes en lente-ui
Bloemkoolsoep met rivierkreeftjes en lente-ui

Bloemkoolsoep met rivierkreeftjes en lente-ui

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 87 kcal
Vet 3.3 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 4.6 g
Suiker 3.5 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 8.4 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij het preiwit in ringen. Snij de bloemkool in roosjes.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en hak de koriander grof.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de bloemkool 2 à 3 min.

  5. Overgiet met het water en voeg het bouillonblokje, peper en zout toe. Dek af en laat 15 min. koken op een zacht vuur. Mix de soep.

  6. Werk de soep af met de lente-uitjes, de koriander en de rivierkreeftjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij het preiwit in ringen. Snij de bloemkool in roosjes.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en hak de koriander grof.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de bloemkool 2 à 3 min.

  5. Overgiet met het water en voeg het bouillonblokje, peper en zout toe. Dek af en laat 15 min. koken op een zacht vuur. Mix de soep.

  6. Werk de soep af met de lente-uitjes, de koriander en de rivierkreeftjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 87 kcal
Vet 3.3 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 4.6 g
Suiker 3.5 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 8.4 g
Zout 1.9 g

Bekijk het recept digitaal