Feestelijk toastjesbuffet
Feestelijk toastjesbuffet

Feestelijk toastjesbuffet

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Energie 736 kj
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 11.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 1 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook het ei 10 min. hard en laat afkoelen in koud water. Pel en prak fijn met een vork.

  3. Snipper intussen 1/4 van de platte peterselie fijn en pluk de blaadjes van de rest van de takjes.

  4. Snij de kerstomaten in 2. Snij de zwarte olijven in ringetjes.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes. Pers de limoen en besprenkel er de appel mee.

  6. Beleg 1/5 van de toastjes met vleessalade, werk af met wat geprakt ei en een blaadje peterselie.

  7. Beleg 1/5 van de toastjes met kip-kerriesalade en werk af met appelstaafjes.

  8. Beleg 1/5 van de toastjes met tonijnsalade en werk af met olijfringetjes.

  9. Beleg 1/5 van de toastjes met noordzeesalade, bestrooi met fijngesnipperde peterselie en werk af met een half kerstomaatje.

  10. Beleg 1/5 van de toastjes met crèmepastei, leg er met een koffielepel wat aalbessengelei op en werk af met een blaadje peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook het ei 10 min. hard en laat afkoelen in koud water. Pel en prak fijn met een vork.

  3. Snipper intussen 1/4 van de platte peterselie fijn en pluk de blaadjes van de rest van de takjes.

  4. Snij de kerstomaten in 2. Snij de zwarte olijven in ringetjes.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes. Pers de limoen en besprenkel er de appel mee.

  6. Beleg 1/5 van de toastjes met vleessalade, werk af met wat geprakt ei en een blaadje peterselie.

  7. Beleg 1/5 van de toastjes met kip-kerriesalade en werk af met appelstaafjes.

  8. Beleg 1/5 van de toastjes met tonijnsalade en werk af met olijfringetjes.

  9. Beleg 1/5 van de toastjes met noordzeesalade, bestrooi met fijngesnipperde peterselie en werk af met een half kerstomaatje.

  10. Beleg 1/5 van de toastjes met crèmepastei, leg er met een koffielepel wat aalbessengelei op en werk af met een blaadje peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Energie 736 kj
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 11.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 1 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g

Bekijk het recept digitaal