Fruitige wentelteefjes van peperkoek met mokka-ijs
Fruitige wentelteefjes van peperkoek met mokka-ijs

Fruitige wentelteefjes van peperkoek met mokka-ijs

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Energie 1431 kj
Vet 10 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 41.7 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde peer in kleine blokjes. Snij de kaki in dunne schijfjes (begin onder aan de vrucht) en snij elk schijfje in 2. Snij de sneetjes peperkoek schuin in 2, zodat je driehoeken hebt.

  2. Klop de eieren los en meng er de melk onder. Wentel de peperkoek door het eiermengsel. Zorg ervoor dat het vocht goed opgenomen wordt.

  3. Smelt de boter in een pan en bak de peperkoek ± 2 min. aan elke kant goudbruin.

  4. Kruis op elk bord 4 peperkoek-driehoeken en leg er een bolletje mokka-ijs bij. Versier de borden met de peer en de kaki, en werk af met citroenzeste.

Tip

- Liever lactosevrij? Vervang de melk door lactosevrije melk en de boter door een plantaardige vetstof. Het ijs kan je vervangen door een plantaardig alternatief. - Liever glutenvrij? Vervang de peperkoek door een glutenvrij alternatief. - Voor de kids Vervang voor de kids het mokka-ijs door een bolletje chocolade- of aardbeienijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde peer in kleine blokjes. Snij de kaki in dunne schijfjes (begin onder aan de vrucht) en snij elk schijfje in 2. Snij de sneetjes peperkoek schuin in 2, zodat je driehoeken hebt.

  2. Klop de eieren los en meng er de melk onder. Wentel de peperkoek door het eiermengsel. Zorg ervoor dat het vocht goed opgenomen wordt.

  3. Smelt de boter in een pan en bak de peperkoek ± 2 min. aan elke kant goudbruin.

  4. Kruis op elk bord 4 peperkoek-driehoeken en leg er een bolletje mokka-ijs bij. Versier de borden met de peer en de kaki, en werk af met citroenzeste.

Tip

- Liever lactosevrij? Vervang de melk door lactosevrije melk en de boter door een plantaardige vetstof. Het ijs kan je vervangen door een plantaardig alternatief. - Liever glutenvrij? Vervang de peperkoek door een glutenvrij alternatief. - Voor de kids Vervang voor de kids het mokka-ijs door een bolletje chocolade- of aardbeienijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Energie 1431 kj
Vet 10 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 41.7 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal