Wentelteefjes met gebakken appel en plattekaas
Wentelteefjes met gebakken appel en plattekaas

Wentelteefjes met gebakken appel en plattekaas

Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 33 g
Vezel 6 g
Eiwit 18.1 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij in fijne partjes.

  2. Klop de eieren los met de melk en 2 el. suiker.

  3. Smelt 1 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de partjes appel goudbruin. Bestrooi met 1 el suiker. Haal uit de pan.

  4. Wentel intussen de sneetjes brood door het eiermengsel.

  5. Smelt 1 el boter in de pan van de appeltjes en bak de sneetjes brood 2 min. aan elke kant.

  6. Verdeel de wentelteefjes over de borden en werk af met de plattekaas en de appeltjes. Bestrooi met de hagelslag.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij in fijne partjes.

  2. Klop de eieren los met de melk en 2 el. suiker.

  3. Smelt 1 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de partjes appel goudbruin. Bestrooi met 1 el suiker. Haal uit de pan.

  4. Wentel intussen de sneetjes brood door het eiermengsel.

  5. Smelt 1 el boter in de pan van de appeltjes en bak de sneetjes brood 2 min. aan elke kant.

  6. Verdeel de wentelteefjes over de borden en werk af met de plattekaas en de appeltjes. Bestrooi met de hagelslag.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 33 g
Vezel 6 g
Eiwit 18.1 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal