Noedels met gewokte herfstgroenten en kruidenomelet
Noedels met gewokte herfstgroenten en kruidenomelet

Noedels met gewokte herfstgroenten en kruidenomelet

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2958 kj
Energie 707 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 82.7 g
Suiker 25.2 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 36.9 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bak de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Hak grof. Schil de raapjes en de wortelen en snij ze in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang. Snipper de wittekool, de sjalot en het knoflook fijn. Hak de koriander fijn.

  2. Verhit 2/3 van de rijstolie in een wok en roerbak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg alle groenten, de sojasaus, ketjap, wijnazijn, suiker en 2 el water toe. Roerbak 6 à 8 min. op een matig vuur tot de groenten beetgaar zijn.

  3. Klop de eieren los samen met het seitangehakt, de helft van de gehakte koriander, de komijn en de cayennepeper. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verhit de rest rijstolie in een pan en laat het eimengsel stollen tot een omelet. Rol op en snij in reepjes van 1 cm dik.

  5. Voeg de noedels toe aan de groenten en laat even opwarmen. Voeg de omeletreepjes toe en meng voorzichtig. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Werk af met de cashewnoten en de rest van de koriander.

Tip
Tip

Heb je nog wittekool over? Snij in dunne reepjes en meng met olijfolie en citroensap. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat minstens 2 u. marineren in de koelkast. Werk nadien af met bijvoorbeeld rozijnen, geraspte wortelen, noten, zaden of pitten en peterselie of bieslook. Ideaal als bijgerechtje of als lunch.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bak de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Hak grof. Schil de raapjes en de wortelen en snij ze in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang. Snipper de wittekool, de sjalot en het knoflook fijn. Hak de koriander fijn.

  2. Verhit 2/3 van de rijstolie in een wok en roerbak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg alle groenten, de sojasaus, ketjap, wijnazijn, suiker en 2 el water toe. Roerbak 6 à 8 min. op een matig vuur tot de groenten beetgaar zijn.

  3. Klop de eieren los samen met het seitangehakt, de helft van de gehakte koriander, de komijn en de cayennepeper. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verhit de rest rijstolie in een pan en laat het eimengsel stollen tot een omelet. Rol op en snij in reepjes van 1 cm dik.

  5. Voeg de noedels toe aan de groenten en laat even opwarmen. Voeg de omeletreepjes toe en meng voorzichtig. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Werk af met de cashewnoten en de rest van de koriander.

Tip
Tip

Heb je nog wittekool over? Snij in dunne reepjes en meng met olijfolie en citroensap. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat minstens 2 u. marineren in de koelkast. Werk nadien af met bijvoorbeeld rozijnen, geraspte wortelen, noten, zaden of pitten en peterselie of bieslook. Ideaal als bijgerechtje of als lunch.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2958 kj
Energie 707 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 82.7 g
Suiker 25.2 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 36.9 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jack’s Precious IPA blond bier Wijn Ma Belle Pomelle rosé 2022 A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal