- Bewaar

- Bewaar
Noedels met gewokte herfstgroenten en kruidenomelet
Onze drankensuggesties
Bier Jack’s Precious IPA blond bier Wijn Ma Belle Pomelle rosé 2022 A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bak de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Hak grof. Schil de raapjes en de wortelen en snij ze in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang. Snipper de wittekool, de sjalot en het knoflook fijn. Hak de koriander fijn.
-
Verhit 2/3 van de rijstolie in een wok en roerbak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg alle groenten, de sojasaus, ketjap, wijnazijn, suiker en 2 el water toe. Roerbak 6 à 8 min. op een matig vuur tot de groenten beetgaar zijn.
-
Klop de eieren los samen met het seitangehakt, de helft van de gehakte koriander, de komijn en de cayennepeper. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit de rest rijstolie in een pan en laat het eimengsel stollen tot een omelet. Rol op en snij in reepjes van 1 cm dik.
-
Voeg de noedels toe aan de groenten en laat even opwarmen. Voeg de omeletreepjes toe en meng voorzichtig. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Werk af met de cashewnoten en de rest van de koriander.
Tip
Heb je nog wittekool over? Snij in dunne reepjes en meng met olijfolie en citroensap. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat minstens 2 u. marineren in de koelkast. Werk nadien af met bijvoorbeeld rozijnen, geraspte wortelen, noten, zaden of pitten en peterselie of bieslook. Ideaal als bijgerechtje of als lunch.
Onze drankensuggesties
Bier Jack’s Precious IPA blond bier Wijn Ma Belle Pomelle rosé 2022 A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bak de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Hak grof. Schil de raapjes en de wortelen en snij ze in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang. Snipper de wittekool, de sjalot en het knoflook fijn. Hak de koriander fijn.
-
Verhit 2/3 van de rijstolie in een wok en roerbak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg alle groenten, de sojasaus, ketjap, wijnazijn, suiker en 2 el water toe. Roerbak 6 à 8 min. op een matig vuur tot de groenten beetgaar zijn.
-
Klop de eieren los samen met het seitangehakt, de helft van de gehakte koriander, de komijn en de cayennepeper. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit de rest rijstolie in een pan en laat het eimengsel stollen tot een omelet. Rol op en snij in reepjes van 1 cm dik.
-
Voeg de noedels toe aan de groenten en laat even opwarmen. Voeg de omeletreepjes toe en meng voorzichtig. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Werk af met de cashewnoten en de rest van de koriander.
Tip
Heb je nog wittekool over? Snij in dunne reepjes en meng met olijfolie en citroensap. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat minstens 2 u. marineren in de koelkast. Werk nadien af met bijvoorbeeld rozijnen, geraspte wortelen, noten, zaden of pitten en peterselie of bieslook. Ideaal als bijgerechtje of als lunch.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Jack’s Precious IPA blond bier Wijn Ma Belle Pomelle rosé 2022 A.O.P. Ventoux