Quiche met trostomaatjes, broccoli en gerookte zalm
Quiche met trostomaatjes, broccoli en gerookte zalm

Quiche met trostomaatjes, broccoli en gerookte zalm

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3092 kj
Energie 739 kcal
Vet 52.8 g
Verzadigd vet 24.9 g
Koolhydraat 29.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 33.3 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 15 min.
  2. Snipper de rode uien fijn.

  3. Snij de steel van de broccoli en schil hem. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak alles grof. Snij de trostomaten in 4.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er een paar keer in met een vork. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien glazig. Voeg de broccoli toe en stoof 2 min. Kruid met peper en zout.

  6. Klop de eieren los en meng er de room onder. Kruid met peper.

  7. Verdeel de zalm, de gestoofde groenten, 40 g rucola en de trostomaten over het bladerdeeg.

  8. Bestrooi met de geraspte kaas en overgiet met het eiermengsel. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen.

  9. Meng intussen de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout en meng onder de rest van de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 15 min.
  2. Snipper de rode uien fijn.

  3. Snij de steel van de broccoli en schil hem. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak alles grof. Snij de trostomaten in 4.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er een paar keer in met een vork. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien glazig. Voeg de broccoli toe en stoof 2 min. Kruid met peper en zout.

  6. Klop de eieren los en meng er de room onder. Kruid met peper.

  7. Verdeel de zalm, de gestoofde groenten, 40 g rucola en de trostomaten over het bladerdeeg.

  8. Bestrooi met de geraspte kaas en overgiet met het eiermengsel. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen.

  9. Meng intussen de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout en meng onder de rest van de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3092 kj
Energie 739 kcal
Vet 52.8 g
Verzadigd vet 24.9 g
Koolhydraat 29.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 33.3 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Staatsweinkellerei Eberbach Riesling Rheingau – Duitsland Bier Maredsous Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal