Zeewolf: lentevis bij uitstek
Zeewolf is op z'n best in de lente. Hij is bovendien duurzaam gevangen, heerlijk verfijnd én veelzijdig in de keuken. Een bijzondere seizoensvis met heel wat troeven.
Wist je dat?
De zeewolf behoort tot de baarsachtigen. Hij voedt zich voornamelijk met schelpen en schaaldieren (zoals krabben). Daarvoor kan hij zijn opvallende gebit met grote tanden goed gebruiken. En hij dankt er ook zijn naam aan.
Die verfijnde voeding geeft de zeewolf een heel fijne, uitgesproken smaak. Het visvlees is mager en stevig, en valt niet snel uit elkaar.
Je vindt verse zeewolf in onze versmarkt van maart tot juli, omdat hij dan op z'n best is. Het visvlees is in het voorjaar steviger en smaakvoller, en het aanbod is dan het grootst. In onze diepvrieskoffers vind je het hele jaar door zeewolf.
Zeewolf klaarmaken
Zeewolf is heel veelzijdig in de keuken. Bakken, marineren, pocheren, stoven, roosteren: met deze seizoensvis kan het allemaal. Vooral in waterzooi en vissoep past hij heel goed. En hij wordt ook wel eens gebruikt als vervanger van zeeduivel.
Meer weten over welke vis wanneer in seizoen is? Hieronder vind je een overzicht met alle vissoorten die bij Colruyt verkrijgbaar zijn. Neem ook eens een kijkje in deze viskalender.