Geelvintonijn: zomerse publiekslieveling

Geelvintonijn herken je makkelijk aan zijn prachtige rode kleur, die zowel qua uitzicht als qua smaak aan vlees doet denken. Hij wordt niet voor niets de 'tournedos van de zee' genoemd. Net om die reden is tonijn een publiekslieveling, zelfs bij mensen die niet zo dol zijn op vis. Geelvintonijn is een heerlijke zomervis om klaar te maken in de pan of op de barbecue.

Wist je dat?

De geelvintonijn is een grote roofvis die tot wel 2 meter groot wordt en tot 200 kilo kan wegen. Het is een goede en snelle zwemmer, die in tropische wateren vertoeft.

Daarnaast is de geelvintonijn ook een trekvis. Hij trekt in scholen over de oceanen en legt daarbij tienduizenden kilometers af. Paren doen de vissen het jaar rond, waarbij het vrouwtje maar liefst 1 miljoen eieren per keer legt.

Je vindt verse geelvintonijn in onze versmarkt van begin juli tot eind september, omdat hij dan op z'n best is. Het visvlees is in die periode steviger en smaakvoller, en het aanbod is dan het grootst. In onze diepvrieskoffers vind je het hele jaar door geelvintonijn.

Duurzaam gevangen vis

In 2022 was 98,9 % van de wilde vis, schaal- en schelpdieren in ons assortiment MSC-gecertificeerd. Dat betekent dat de vis op een verantwoorde manier is gevangen. De vissers beperken hun negatieve invloed op water, natuur en milieu tot een minimum. De vis wordt bijvoorbeeld niet overbevist, er is weinig bijvangst en de bodem wordt niet beschadigd.

Geelvintonijn klaarmaken

Haal de tonijn een halfuur voor het bakken uit de koelkast en dep goed droog. Het bereiden zelf vraagt heel weinig tijd: aan beide kanten kort aanbakken in de pan en klaar! De vis mag vanbinnen nog rood zijn.

Meer weten over welke vis wanneer in seizoen is? Hieronder vind je een overzicht met alle vissoorten die bij Colruyt verkrijgbaar zijn. Neem ook eens een kijkje in deze viskalender