Kwaliteitsvol vers kalkoenvlees
Al ons kalkoenvlees gaat eerst langs onze afdeling vleesverwerking Fine Food in Wommelgem. Door onze bereidingen zelf te verwerken, kunnen we voor elk stukje een uitstekende kwaliteit garanderen.
Gesneden door professionals
Het versnijden van kalkoenfilets gebeurt door echte vakmannen. Zij snijden het overtollige vet en de pezen zorgvuldig weg, zodat je zeker bent van een mooi stukje gevogelte.
Vraag het aan je beenhouwer
Door het kalkoenvlees bij Fine Food Wommelgem gedeeltelijk te versnijden en te bereiden, wint je beenhouwer in de winkel tijd. Bv. om je te helpen met tips, of om voor jou een andere hoeveelheid klaar te maken. Vraag het gerust aan je beenhouwer.
Wist je dat?
- Kalkoenvlees maakt deel uit van een evenwichtig voedingspatroon dankzij de grote hoeveelheid eiwitten, vitamines en mineralen die het bevat.
- Bovendien is kalkoen heel mager vlees. We hebben het dan wel over onbewerkt kalkoenvlees, zoals de filet. Kalkoen kan voor een goede afwisseling zorgen naast rood vlees, vis, eieren en peulvruchten.
Kalkoenvlees moet goed garen.
- De botten en het vel van kalkoen zijn gevoelig voor besmetting met bacteriën zoals salmonella en campylobacter. Maar maak je geen zorgen: voldoende verhitting doodt alle bacteriën.
- Kalkoen moet daarom altijd door en door gaar zijn. Als het vlees vanbinnen wit is of van het bot loskomt, is de kalkoen gaar. Je kan het vlees dan warm serveren of eventueel laten afkoelen.
- Vermijd ook kruisbesmetting: gebruik andere snijplanken en messen voor rauwe en bereide kip. En houd rauwe kalkoen zeker gescheiden van ander voedsel.
Recepten met kalkoen
Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie? Die vind je hier!