De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Dry aged meat

Heerlijk gerijpt rundvlees met intensere smaak

Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. Ons ‘dry aged’ vlees rust minstens 3 weken in speciale koude rijpingskamers waar de temperatuur en luchtvochtigheid nauwlettend worden gecontroleerd. Zo verliest het zo’n 10 % vocht en krijgt het een intensere smaak.

De rijping zorgt er ook voor dat de natuurlijke enzymen in het vlees de vezels zachter maken, zodat het malser en sappiger wordt. Het vlees blijft bovendien aan het been, zodat het meer afgesloten is van de lucht. En dat is beter voor smaak en textuur.

Bij Colruyt vind je ‘dry aged’-vlees van 3 verschillende rassen: Holstein, Limousin en Blonde d'Aquitaine. Die laatste 2 komen van vrouwelijke runderen uit België. We bieden alleen de beste stukken aan, op basis van het vetgehalte en de vezelstructuur. In de meeste Colruyt-winkels vind je dunne lende van Holstein, voorverpakt in de rekken.

Limousin en blonde d’Aquitaine liggen in rijpingskasten, alleen in de beenhouwerijen van deze winkels: Aalst, Ath, Boncelles, Braine l’Alleud, Gembloux, Halle, Jambes, Merelbeke, Sint-Pieters-Woluwe en Wemmel.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER