Aardappel-groentegratin
Aardappel-groentegratin

Aardappel-groentegratin

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1954 kj
Energie 467 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 5.3 g
Vezel 14.2 g
Eiwit 23.2 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel de ovengroenten over een ovenschaal en besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verdeel intussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in hapklare stukken. Kook 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de grootte. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout. Meng er de spinazie onder en laat slinken.

  6. Spoel de bonenmix onder koud water en laat uitlekken.

  7. Klop de eieren los samen met het roomalternatief en meng er de mozzarella onder.

  8. Haal de ovengroenten uit de oven en verdeel er de aardappelschijfjes, de broccoli, de champignon-spinaziemengeling en de bonenmix over. Kruid met de piment, peper en zout. Giet er het eimengsel over en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. onder de grill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel de ovengroenten over een ovenschaal en besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verdeel intussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in hapklare stukken. Kook 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de grootte. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout. Meng er de spinazie onder en laat slinken.

  6. Spoel de bonenmix onder koud water en laat uitlekken.

  7. Klop de eieren los samen met het roomalternatief en meng er de mozzarella onder.

  8. Haal de ovengroenten uit de oven en verdeel er de aardappelschijfjes, de broccoli, de champignon-spinaziemengeling en de bonenmix over. Kruid met de piment, peper en zout. Giet er het eimengsel over en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. onder de grill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1954 kj
Energie 467 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 5.3 g
Vezel 14.2 g
Eiwit 23.2 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Vetriccie rosé I.G.P. Île de Beauté Bier Maredsous Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal