- Bewaar

- Bewaar
Aardappeltaart
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
-
Snipper intussen de sjalotten, het knoflook en de ui fijn. Smelt de boter in een kookpot en bak de ui, de sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de spekblokjes toe en laat 5 min. bakken. Doe er de diepgevroren spinazie bij en laat smelten. Laat daarna het spekspinaziemengsel goed uitlekken in een zeef.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Pel intussen de aardappelen en snij in schijven van 1/2 cm. Snij de reblochon in sneetjes.
-
Leg het pizzadeeg met het bakpapier in een taartvorm. Verdeel er de schijfjes aardappel dakpansgewijs over. Verdeel er het spek met de spinazie over. Kruid met peper en zout.
-
Schik de sneetjes reblochon op de taart en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
-
Snipper intussen de sjalotten, het knoflook en de ui fijn. Smelt de boter in een kookpot en bak de ui, de sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de spekblokjes toe en laat 5 min. bakken. Doe er de diepgevroren spinazie bij en laat smelten. Laat daarna het spekspinaziemengsel goed uitlekken in een zeef.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Pel intussen de aardappelen en snij in schijven van 1/2 cm. Snij de reblochon in sneetjes.
-
Leg het pizzadeeg met het bakpapier in een taartvorm. Verdeel er de schijfjes aardappel dakpansgewijs over. Verdeel er het spek met de spinazie over. Kruid met peper en zout.
-
Schik de sneetjes reblochon op de taart en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole Puglia - Italië