Aardappeltaart
Aardappeltaart

Aardappeltaart

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 55 g
Eiwit 30.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.

  3. Snipper intussen de sjalotten, het knoflook en de ui fijn. Smelt de boter in een kookpot en bak de ui, de sjalot en het knoflook glazig.

  4. Voeg de spekblokjes toe en laat 5 min. bakken. Doe er de diepgevroren spinazie bij en laat smelten. Laat daarna het spekspinaziemengsel goed uitlekken in een zeef.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Pel intussen de aardappelen en snij in schijven van 1/2 cm. Snij de reblochon in sneetjes.

  7. Leg het pizzadeeg met het bakpapier in een taartvorm. Verdeel er de schijfjes aardappel dakpansgewijs over. Verdeel er het spek met de spinazie over. Kruid met peper en zout.

  8. Schik de sneetjes reblochon op de taart en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.

  3. Snipper intussen de sjalotten, het knoflook en de ui fijn. Smelt de boter in een kookpot en bak de ui, de sjalot en het knoflook glazig.

  4. Voeg de spekblokjes toe en laat 5 min. bakken. Doe er de diepgevroren spinazie bij en laat smelten. Laat daarna het spekspinaziemengsel goed uitlekken in een zeef.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Pel intussen de aardappelen en snij in schijven van 1/2 cm. Snij de reblochon in sneetjes.

  7. Leg het pizzadeeg met het bakpapier in een taartvorm. Verdeel er de schijfjes aardappel dakpansgewijs over. Verdeel er het spek met de spinazie over. Kruid met peper en zout.

  8. Schik de sneetjes reblochon op de taart en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 55 g
Eiwit 30.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal