Amandelbriwats met vanille-ijs en salade van aardbei en oranjebloesem
Amandelbriwats met vanille-ijs en salade van aardbei en oranjebloesem

Amandelbriwats met vanille-ijs en salade van aardbei en oranjebloesem

40 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 918 kcal
Energie 3841 kj
Vet 56.9 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 89.8 g
Suiker 68.6 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 9.8 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Doe het amandelmeel samen met de suiker, de kaneel, 2 el honing, de boter en 1 el oranjebloesemwater in een mengkom. Meng tot een homogene massa. Rol er 12 balletjes van.

  3. Snij 12 lange repen van ± 8 cm breed uit het filodeeg. Leg telkens een deegballetje op het uiteinde van een reep filodeeg en vouw tot een driehoek (briwat).

  4. Hak de pistachenoten grof. Doe 8 el honing in een kommetje.

  5. Verhit de arachideolie in een pan en bak de briwats 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Wentel meteen in de honing en werk af met amandelschilfers en gehakte pistachenoten. Laat afkoelen.

  6. Snij intussen de aardbeien in stukken. Snipper de munt fijn en rasp de schil van de citroen. Pers daarna de citroen. Meng de aardbeien in een kom met de rest van de honing en het oranjebloesemwater, de munt, de citroenzeste en het citroensap.

  7. Serveer de briwats met de salade van aardbei en een bolletje ijs.

Tip
Wist je dat?

Briwat of briouette is een Marokkaans hapje van filodeeg. Meestal gevuld met lamsvlees of kip, kaas en/of citroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Doe het amandelmeel samen met de suiker, de kaneel, 2 el honing, de boter en 1 el oranjebloesemwater in een mengkom. Meng tot een homogene massa. Rol er 12 balletjes van.

  3. Snij 12 lange repen van ± 8 cm breed uit het filodeeg. Leg telkens een deegballetje op het uiteinde van een reep filodeeg en vouw tot een driehoek (briwat).

  4. Hak de pistachenoten grof. Doe 8 el honing in een kommetje.

  5. Verhit de arachideolie in een pan en bak de briwats 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Wentel meteen in de honing en werk af met amandelschilfers en gehakte pistachenoten. Laat afkoelen.

  6. Snij intussen de aardbeien in stukken. Snipper de munt fijn en rasp de schil van de citroen. Pers daarna de citroen. Meng de aardbeien in een kom met de rest van de honing en het oranjebloesemwater, de munt, de citroenzeste en het citroensap.

  7. Serveer de briwats met de salade van aardbei en een bolletje ijs.

Tip
Wist je dat?

Briwat of briouette is een Marokkaans hapje van filodeeg. Meestal gevuld met lamsvlees of kip, kaas en/of citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 918 kcal
Energie 3841 kj
Vet 56.9 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 89.8 g
Suiker 68.6 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 9.8 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal