Ardens varkenshaasje met groentepannetje
Ardens varkenshaasje met groentepannetje

Ardens varkenshaasje met groentepannetje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Energie 2176 kj
Vet 12.9 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 51.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 42.6 g
Zout 4.7 g
natrium 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak het Ardense varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Schik in een ovenschaal. Blus de pan met 1 dl water en roer de braadresten los. Giet over het vlees. Zet de pan opzij en zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verwijder intussen het voetje van de spruiten en snij middendoor. Kook 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij de champignons middendoor. Snipper de ui fijn.

  5. Smelt de rest van de boter in de pan van het vlees en roerbak de ui, de gnocchi, de champignons en de spruiten 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel het groentepannetje over de borden en serveer met sneetjes Ardens gebraad. Lepel er wat vleesjus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak het Ardense varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Schik in een ovenschaal. Blus de pan met 1 dl water en roer de braadresten los. Giet over het vlees. Zet de pan opzij en zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verwijder intussen het voetje van de spruiten en snij middendoor. Kook 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij de champignons middendoor. Snipper de ui fijn.

  5. Smelt de rest van de boter in de pan van het vlees en roerbak de ui, de gnocchi, de champignons en de spruiten 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel het groentepannetje over de borden en serveer met sneetjes Ardens gebraad. Lepel er wat vleesjus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Energie 2176 kj
Vet 12.9 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 51.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 42.6 g
Zout 4.7 g
natrium 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Sarmentelles ‘Vieilles Vignes’ A.O.P. Beaujolais Villages Bier Curtius Grande Réserve Quadrupel Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal