- Bewaar

- Bewaar
Artisjokpizza met tijgergarnalen en feta
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Wijn El Coto Rosado - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek.
-
Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Verkruimel de feta.
-
Snipper de oreganoblaadjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Kruid intussen de tomatenstukjes met het basilicum, zwarte peper en zout. Lepel over de pizzabodems en leg er de diepgevroren tijgergarnalen op.
-
Haal de artisjokken uit de marinade en snij in 4. Verdeel samen met de verkruimelde feta over de pizza's. Werk af met de gesnipperde oreganoblaadjes.
-
Bedruppel elke pizza met 1 eetl. marinade van de artisjokken. Bak 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een salade.
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Wijn El Coto Rosado - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek.
-
Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Verkruimel de feta.
-
Snipper de oreganoblaadjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Kruid intussen de tomatenstukjes met het basilicum, zwarte peper en zout. Lepel over de pizzabodems en leg er de diepgevroren tijgergarnalen op.
-
Haal de artisjokken uit de marinade en snij in 4. Verdeel samen met de verkruimelde feta over de pizza's. Werk af met de gesnipperde oreganoblaadjes.
-
Bedruppel elke pizza met 1 eetl. marinade van de artisjokken. Bak 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Wijn El Coto Rosado - D.O.C. Rioja - Spanje