Biefstuk met gedroogde tomaatjes en champignons
Biefstuk met gedroogde tomaatjes en champignons

Biefstuk met gedroogde tomaatjes en champignons

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2314 kj
Energie 553 kcal
Vet 30.8 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 24.3 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 42 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de champignons in vier en de halfgedroogde tomaatjes in stukjes.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de champignons toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan, bak de aardappelen goudbruin en hou warm.

  5. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees 2 min. aan elke kant. Gaar verder naar smaak en volgens de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

  6. Doe de champignons met het kookvocht in de pan van het vlees en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg de room en de tomatenstukjes toe en laat wat inkoken. Hak intussen de dragon fijn. Breng de saus op smaak met peper, zout en de dragon.

  7. Snij de komkommers in dunne schijfjes en meng onder de jonge sla.

  8. Serveer het vlees met de champignons, de aardappelen en het slaatje met komkommer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de champignons in vier en de halfgedroogde tomaatjes in stukjes.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de champignons toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan, bak de aardappelen goudbruin en hou warm.

  5. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees 2 min. aan elke kant. Gaar verder naar smaak en volgens de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

  6. Doe de champignons met het kookvocht in de pan van het vlees en schraap de braadresten los met een houten spatel. Voeg de room en de tomatenstukjes toe en laat wat inkoken. Hak intussen de dragon fijn. Breng de saus op smaak met peper, zout en de dragon.

  7. Snij de komkommers in dunne schijfjes en meng onder de jonge sla.

  8. Serveer het vlees met de champignons, de aardappelen en het slaatje met komkommer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2314 kj
Energie 553 kcal
Vet 30.8 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 24.3 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 42 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana – Italië Bier LeFort Bruin sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal