- Bewaar

- Bewaar
Bisque met sint-jakobsnoten en basilicum
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
Doe de visfond en het water in een kookpot. Voeg de diepgevroren groenten, het takje tijm en het blaadje laurier toe. Breng aan de kook en laat 5 min. koken op een hoog vuur.
-
Haal de kruiden uit de kookpot en mix de soep. Giet door een zeef voor een gladde soep.
-
Snipper intussen de blaadjes basilicum fijn.
-
Steek telkens 2 sint-jakobsnoten op brochettestokjes. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. goudbruin aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en meng er de bloem onder. Voeg al roerend de tomatenpuree toe en daarna de gezeefde soep.
-
Klop de room en de cognac op in een soepkom. Voeg de helft van het fijngesnipperde basilicum toe. Giet er de warme soep over en kruid met peper, zout en de cayennepepper. Meng goed.
-
Serveer de soep in diepe borden en leg er telkens 1 brochette op. Werk af met de rest van het basilicum.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
Doe de visfond en het water in een kookpot. Voeg de diepgevroren groenten, het takje tijm en het blaadje laurier toe. Breng aan de kook en laat 5 min. koken op een hoog vuur.
-
Haal de kruiden uit de kookpot en mix de soep. Giet door een zeef voor een gladde soep.
-
Snipper intussen de blaadjes basilicum fijn.
-
Steek telkens 2 sint-jakobsnoten op brochettestokjes. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. goudbruin aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en meng er de bloem onder. Voeg al roerend de tomatenpuree toe en daarna de gezeefde soep.
-
Klop de room en de cognac op in een soepkom. Voeg de helft van het fijngesnipperde basilicum toe. Giet er de warme soep over en kruid met peper, zout en de cayennepepper. Meng goed.
-
Serveer de soep in diepe borden en leg er telkens 1 brochette op. Werk af met de rest van het basilicum.