- Bewaar

- Bewaar
Blinde vinken in tomatensaus met Provençaalse krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts de Montauriol A.O.P. Fronton
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Snij de uien in ringen en de champignons in schijfjes.
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Schil de wortelen. Snij in de lengte in 4 en daarna in stukjes.
-
Pluk de blaadjes basilicum en snipper fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de krieltjes in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie en de Provençaalse kruiden onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen en de wortelstukjes 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pot en hou apart.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Voeg de tomatensaus, de uiringen, de wortelstukjes en 2 dl water toe. Doe er de blinde vinken bij en bedek volledig met de saus. Dek af en laat 15 min. sudderen. Doe er vlak voor het einde van de gaartijd het fijngesnipperde basilicum bij.
-
Afwerking:
-
Werk af met de basilicumblaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts de Montauriol A.O.P. Fronton
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Snij de uien in ringen en de champignons in schijfjes.
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Schil de wortelen. Snij in de lengte in 4 en daarna in stukjes.
-
Pluk de blaadjes basilicum en snipper fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de krieltjes in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie en de Provençaalse kruiden onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen en de wortelstukjes 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pot en hou apart.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Voeg de tomatensaus, de uiringen, de wortelstukjes en 2 dl water toe. Doe er de blinde vinken bij en bedek volledig met de saus. Dek af en laat 15 min. sudderen. Doe er vlak voor het einde van de gaartijd het fijngesnipperde basilicum bij.
-
Afwerking:
-
Werk af met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts de Montauriol A.O.P. Fronton