Blinde vinken in tomatensaus met Provençaalse krieltjes
Blinde vinken in tomatensaus met Provençaalse krieltjes

Blinde vinken in tomatensaus met Provençaalse krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 47.3 g
Suiker 15.2 g
Vezel 28.4 g
Eiwit 32.9 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Snij de uien in ringen en de champignons in schijfjes.

  4. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  5. Schil de wortelen. Snij in de lengte in 4 en daarna in stukjes.

  6. Pluk de blaadjes basilicum en snipper fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe de krieltjes in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie en de Provençaalse kruiden onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en zet opzij.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen en de wortelstukjes 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pot en hou apart.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Voeg de tomatensaus, de uiringen, de wortelstukjes en 2 dl water toe. Doe er de blinde vinken bij en bedek volledig met de saus. Dek af en laat 15 min. sudderen. Doe er vlak voor het einde van de gaartijd het fijngesnipperde basilicum bij.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de basilicumblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Snij de uien in ringen en de champignons in schijfjes.

  4. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  5. Schil de wortelen. Snij in de lengte in 4 en daarna in stukjes.

  6. Pluk de blaadjes basilicum en snipper fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe de krieltjes in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie en de Provençaalse kruiden onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en zet opzij.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen en de wortelstukjes 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pot en hou apart.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Voeg de tomatensaus, de uiringen, de wortelstukjes en 2 dl water toe. Doe er de blinde vinken bij en bedek volledig met de saus. Dek af en laat 15 min. sudderen. Doe er vlak voor het einde van de gaartijd het fijngesnipperde basilicum bij.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 47.3 g
Suiker 15.2 g
Vezel 28.4 g
Eiwit 32.9 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts de Montauriol A.O.P. Fronton

Bekijk het recept digitaal