Calzone met tonijn
Calzone met tonijn

Calzone met tonijn

1 u.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 50 g
Eiwit 23.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes van 3 cm.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika en de tomatenstukjes toe. Kruid met de peterselie, de rozemarijn, peper en zout. Laat 20 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur tot al het vocht verdampt is. Laat lichtjes afkoelen.

  6. Prak ondertussen de uitgelekte tonijn fijn.

  7. Snij de serranoham in kleine stukjes.

  8. Klop het ei los.

  9. Snij de olijven in fijne ringetjes.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Doe de tonijn, de serranoham, de uitgelekte prinsessenbonen en de geraspte kaas bij de paprikasaus. Roer voorzichtig.

  13. Leg 1 uitgerold pizzadeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Verdeel er het tonijnmengsel over.

  14. Dek af met de tweede rol pizzadeeg, zonder bakpapier. Druk de randen goed samen, eventueel met wat water. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het eigeel en verdeel er de ringetjes olijven over.

  15. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Als het deeg te snel bruin wordt, dek dan af met aluminiumfolie.

  16. Afwerking:
  17. Haal de calzone uit de taartvorm en snij in punten. Dien op met een groene salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes van 3 cm.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika en de tomatenstukjes toe. Kruid met de peterselie, de rozemarijn, peper en zout. Laat 20 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur tot al het vocht verdampt is. Laat lichtjes afkoelen.

  6. Prak ondertussen de uitgelekte tonijn fijn.

  7. Snij de serranoham in kleine stukjes.

  8. Klop het ei los.

  9. Snij de olijven in fijne ringetjes.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Doe de tonijn, de serranoham, de uitgelekte prinsessenbonen en de geraspte kaas bij de paprikasaus. Roer voorzichtig.

  13. Leg 1 uitgerold pizzadeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Verdeel er het tonijnmengsel over.

  14. Dek af met de tweede rol pizzadeeg, zonder bakpapier. Druk de randen goed samen, eventueel met wat water. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het eigeel en verdeel er de ringetjes olijven over.

  15. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Als het deeg te snel bruin wordt, dek dan af met aluminiumfolie.

  16. Afwerking:
  17. Haal de calzone uit de taartvorm en snij in punten. Dien op met een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 50 g
Eiwit 23.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Les Trois Colonnes rosé A.C. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal